promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jövőre olyan magyar film kerül a mozikba, amilyet még sosem láttunk
Borítókép:  InterCom
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ilyen film sem készült még a magyar filmiparban.

Egy londoni nappal nemrégiben fejeződött be a FOMO forgatókönyvírója, Kerékgyártó Yvonne második nagyjátékfilmje, az Együtt kezdtük forgatása. A 35 napos időszakban a stáb dolgozott Budapesten, a Balatonnál és legutóbb a brit fővárosban. Az Együtt kezdtük - melyben kilenc fiatal találkozik újra, tíz évvel az érettségi után - egy generációs film, sok bulival, zenével, kérdéssel és érzéssel. A fiatal főszereplők mellett olyan ismert színészeket is láthatunk majd a vásznon, mint Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Szabó Simon, Zsurzs Kati és Szacsvay László.

Marci és a 12.c osztály többi tagja, Franciska, Juli, Renátó, Ádi, Gigi, Benett és Geri 2011-ben ballagtak el a gimnáziumból. Az érettségi bankettet követően mindenki elindul a saját útján és csak tíz évvel később találkoznak újra. Az együtt töltött idő hatására mérlegre teszik a kamaszkorukban hozott döntéseiket. Sőt, van olyan szereplő, akinek az életét változtatja meg a találkozás! Az Együtt kezdtük egy felnövéstörténet, mely azt is megmutatja, hogy a közösség megtartó erő lehet.

"Nagyon örülünk, hogy a világjárvány ellenére le tudtuk forgatni a filmünket nagyszerű színészeinkkel és kiváló szakember gárdánkkal. Örök élmény marad mindannyiunk számára FFP2 maszkban forgatni a 40 fokos hőségben, vagy téli kabátban az augusztusi orkán erejű szélben az éjszakai 4 fokban. Igazi csapatmunka volt ez a 35 napos "közös utazás" és hálás vagyok, hogy mindenki szívvel-lélekkel csinálta végig. Újabb izgalmas szakaszba érkezett a filmünk, jelenleg gőzerővel folyik már az utómunka. Reméljük, hogy a nézők is minél előbb megismerhetik kilenc tehetséges fiatal színészünket, akik alig várják, hogy bemutatkozhassanak a nagyközönségnek”

– nyilatkozta Romwalter Judit, a film egyik producere.

Kerékgyártó Yvonne rendező elmondta:

„A filmünk 2021-ben és 2011-ben játszódik, ezért a színészek saját karakterük tíz évvel fiatalabb énjét is megformálták. Nagy örömömre maximálisan kihasználták ezt a játék lehetőséget, az átalakulásukat profi szakembergárda segítette és az eredmény magáért beszél. Ezeknek a jeleneteknek a forgatásánál mindannyian úgy éreztük, hogy a saját gimnáziumunkba csöppenünk vissza. Duszka Péter Gábor vágóval azon dolgozunk, hogy a nézők számára is igazi élmény legyen a film és ehhez szerencsére gazdag anyag áll a rendelkezésünkre”

Az Együtt kezdtük a tervek szerint 2022 nyarán kerül a magyar mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás