promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Csobot Adél egy tüzelő nősténydémont ad elő” – Puzsér Róbert nagyon durván nekiment az X-Faktor mentorjának
Borítókép:  Puzsér Róbert / youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert egy hosszú, kegyetlenül őszinte írásban tette helyre Csobot Adélt, az X-Faktort és az RTL Klubot.

Az ország talán legkeményebb kritikusa, Puzsér Róbert sosem fél megosztani a véleményét a magyar hírességekkel, illetve egyebek között a televíziós műsorokkal kapcsolatban. Most éppen az X-Faktor 10. évada akasztotta ki őt, azon belül is az RTL Klub feltételezett hozzáállása, és Csobot Adél szerepeltetése – egyiket sem kímélte a nemrég megjelent cikkében.

„Aligha okozott a tévénézőknek meglepetést, hogy a fiatal nemzedékek elzüllesztésére fókuszáló X-Faktor az elmúlt évek kulturális hanyatlása után tovább zülleszti a formátumot és a hétvégi kereskedelmi tévés szórakoztatás eddig is alávaló színvonalát – erre már az évad elstartolása előtt biztosítékul szolgált a műsor új igazolása, Csobot Adél. [...] Csobot Adél egy ilyen műsorban bármilyen észszerű számítás szerint legfeljebb versenyzőként vehetne részt, ott sem merész reményekkel – az RTL producerei mégis őt választották mentor gyanánt. Vajon miért? Éppen ezért.

A jelenség megfejtése az, hogy itt és most a néző a Survivor újabb epizódjait látja, a különbség csak annyi, hogy a tévécsatorna döntéshozói az épp képernyőre szánt hírneves senkit ezúttal nem egy lakatlan szigetre, hanem az egyik mentorszékbe dobták le – a néző akár úgy is érezheti, hogy ő kapta a megtiszteltetést. [...] Az a tény, hogy Csobot Adélnál ezer tehetségesebb, tapasztaltabb, kulturáltabb és minden szempontból alkalmasabb énekesnő él Magyarországon, ugyan kit érdekel? [...] Én már Dallos Bogi mentorszékbe ültetése láttán is felhúztam a szemöldököm, mégis tagadhatatlan, hogy bár mindössze huszonkét évesen kapott szerződést, de már ekkor volt mögötte öt-hat évnyi zenei karrier – Istenes Bence élettársának ezzel szemben pár felejthető próbálkozásán kívül semmilyen szakmai múltja nincs. Csobot Adél valahogy úgy viszonyul Dallos Bogihoz, ahogy Dallos Bogi Keresztes Ildikóhoz – a mentorszékhez tartozó szakmai nívó zuhanása félreérthetetlen. Figyelemre méltó továbbá, hogy amíg Dallos Bogi egy kifejezetten visszafogott szereplő volt, addig Csobot Adél egy tüzelő nősténydémont ad elő a képernyőn, aki a talmi hírnévért nemcsak szégyentelen ripacskodásra, de ránézésre akár emberölésre is készen áll.

Nyomasztó látni, ahogy ez a modellként és énekesként egyaránt bukott egószörnyeteg önmagából percenként kivetkőzve hajhássza a filléres népszerűséget – ahogy Dallos Bogit alkalmatlanná tette a méltósága, úgy teszi annak teljes hiánya alkalmassá Csobot Adélt.

A viháncoló celebrina leigazolása nemcsak a jobb sorsra érdemes nézőknek, de a többi mentornak is félreérthetetlen üzenet volt, Puskás Peti és Gáspár Laci pedig asztalon való szégyentelen fetrengéssel, bulizást imitáló, gyalázatos zendüléssel meg arcpirító színpadi vergődéssel reagált a kihívásra. Alföldi Róbert, Geszti Péter, Keresztes Ildikó, Malek Miklós vagy Szikora Róbert soha nem aljasította volna magát ennyire a valóságshow hulladékreferenciáihoz. Egyedül ByeAlex gesztusait látva érezhető, hogy a szemérmetlenség közegében valamennyire kínosan érzi magát – ez pedig újra meg újra megnyilvánuló nárcisztikus primadonnasága ellenére is bizonyos kulturáltságot jelez. A színvonal évek óta tartó lejtmenetének nyomában 2021-re megvalósult a szabadesés: az X-Faktor tizedik évada eddig soha nem tapasztalt penetráns szégyennel büntet. Képtelenség, hogy a műsor készítői ne érezzék: ez nem a Való Világ – legalábbis nem annak kéne lennie.

A tanulság elkeserítő: a magyarországi kereskedelmi tévés kaszt ma már vagy nem képes, vagy nem hajlandó show-műsorok megrendezésére – kizárólag a reality hulladékélményét tudják vagy akarják legyártani. Az elzüllés már az RTL fikciós sorozatait elnézve is félreérthetetlen – így jelenhet meg a Keresztanyu című ócskaság díszletei közt a babos kendőt viselő Nagy Feró, akiről első ránézésre eldönthetetlen, hogy Nagy Ferót vagy Nagy Feró rajongóját játssza-e. Jól láthatóan ennyit ér a drága pénzért megírt cselekmény meg az abban szereplő karakter a sorozat alkotóinak. Többé semmi nem az, ami: a méltóságos mentorok méltóság nélküli bohócok, a fiktív karakterek hús-vér celebek – a jobb ízlésű néző pedig választhat, hogy szégyenkezzen és bosszankodjon, vagy inkább érezze magát nagyon civilizáltnak, amiért a képernyőn zajló közgyalázatban a világ minden pénzéért sem venne részt”

– írta Puzsér Róbert.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Puzsér Róbert nekiment Csobot Adélnak, és valószínűleg nem is ez lesz az utolsó, hiszen a visszajelzések alapján a nézők többsége kedveli a fiatal énekesnőt, az RTL Klub pedig jó eséllyel további műsorokban is fogja még őt szerepeltetni – szóval felkészülhetünk majd Puzsér Róbert további hasonló véleménycikkeire.

Itt lehet megtekinteni Puzsér Róbert bejegyzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás