promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rod Stewart nevetséges ok miatt nem lépett fel az emberiség legnagyobb koncertjén
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Live Aid másfél milliárd nézőt vonzott, de a kor egyik nagy sztárjának számító énekes hiányzott róla.

Az 1985 nyarán megrendezett Live Aid koncert az univerzum egyik legjelentősebb zenei eseményeként vonult be a történelembe. Szupersztárok egész sora lépett fel az afrikai éhezők megsegítése érdekében, és a tévéközvetítésnek köszönhetően több mint másfél milliárd ember látta a szenzációs eseményt.

A Bob Geldof által szervezett Live Aid kapcsán születtek meg az olyan számok, mint a Do They Know It's Christmas?, illetve a We Are The World. A londoni Wembley Stadionban és a philadelphiai John F. Kennedy stadionban tartott szuperkoncertet a két helyszínen összesen 162 ezren tekintették meg személyesen.

A legalább 16 órán át tartó muzsikáláson fellépett – egyebek mellett – a Queen, Madonna, a U2, Phil Collins, a Status Quo, az INXS, Joan Baez, B. B. King, Billy Ocean, a Black Sabbath, Sting, a Judas Priest, Bryan Adams, a Beach Boys, a Dire Straits, David Bowie, Santana, Elton John, Paul McCartney, Eric Clapton, a Led Zeppelin, Cliff Richard, Mick Jagger, Tina Turner, Bob Dylan – és a sort még a végtelenségig lehetne folytatni.

A korabeli nagyágyúk közül Rod Stewart hiányzott, és a rekedt hangú énekes nemrég azt is elárulta, hogy miért. Évekig arról szólt a fáma, hogy képtelen volt gyorsan összeszedni maga mögé egy bandát, ám ez – mint kiderült – inkább csak afféle terelés volt.

„Jó lett volna ott lennünk, de az akkori menedzserünk lefújta, mert úgy ítélte meg, hogy az esemény nem kap majd elég hírverést. Csak akkor ment volna bele a dologba, ha előzetesen a CBS csatorna este 10 órai híradója is említést tesz róla, de ez nem történt meg”

– elevenítette fel Rod Stewart életük egyik nagy balfogását. Lehet, hogy a koncert nem mindenhol kapott nagy reklámot, de végül a világ lakosságának harmada követte figyelemmel, és a sztárénekes nélkül is összejött 127 millió dollár (ez mai értéken 326 milliót jelent) az afrikai éhezők számára.

De nem ő volt az egyetlen hiányzó, hiszen jó lett volna, ha Bruce Springsteen, Prince vagy Michael Jackson is megjelentek volna a színpadon. Rod Stewart mindezt annak kapcsán idézte fel, hogy nemrég megjelent a 32. stúdióalbuma.

A 76 éves énekes új lemeze a The Tears Of Hercules (Herkules könnyei) címet viseli, és az első nagy siker a One More Time című szám lett róla. A nóta a jól ismert „kelta” hangzást hozza, és az énekes úgy ugrabugrál benne, mintha nem telt volna el hat évtized a pályakezdése óta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás