promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Terence Hill majdnem meghalt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy férfi úgy megszúrta az utcán Terence Hill-t, hogy kis híján belehalt.

Nemrég jelent meg Király Levente Verhetetlen páros című könyve, amelyben olyan történetek kaptak helyet, amelyekből kiderül, hogy Terence Hill és Bud Spencer nemcsak a filmekben állt a jók oldalára, kelt az elesettek védelmére, hanem a magánéletben is.

A szerző a két színész filmjein nőtt fel, és gyerekként nagyon közel állt hozzá Bud Spencer és Terence Hill. Király Leventének nem ez az első szerzeménye: először Piedone nyomában címmel filmet rendezett Bud Spencer életéről, majd könyvet írt róla, Zsugabubus címmel pedig Terence Hillről is életrajzi könyvvel jelentkezett. Most viszont másfajta kötetet alkotott, amelyben nem maguk a színészek beszélnek saját életükről, hanem egykori pályatársak, színésztársak, operatőrök, rendezők, segédrendezők, forgatókönyvírók, kaszkadőrök és a színészpáros dublőrei mesélik el a velük kapcsolatos személyes élményeiket.

„Mindig tudtam, hogy az előző könyveimhez képest még számos el nem mesélt történet létezik Bud Spencer és Terence Hill életművében. A koronavírus első hulláma alatt belekezdtem a kutatómunkába, ami nem volt egyszerű: a stábtagok, pályatársak, akik az új könyvemben megszólalnak, már az idősebb korosztályhoz tartoznak, nincsenek fent közösségi oldalakon, így igazi kihívás volt felkutatnom őket. De örömmel idézték fel az emlékeiket, látszott rajtuk, hogy jól esik nekik, hogy Magyarországon ennyi év után is ápolják a két színész örökségét”

- idézi a szerzőt a Metropol.

Király Levente kötetében rengeteg érdekesség olvasható, amit a legtöbb rajongó talán nem is tudott. Ezek közül az egyik, hogy Terence Hill-nek nem volt kaszkadőre, mindig maga végezte a veszélyes mutatványokat.

„Kicsit mérges is voltam, amikor felesleges kockázatokat vállalt. Igazi hős volt. A feleségétől hallottam, hogy New Yorkban látta, hogy egy nőt az utcán bántalmaznak, és sikeresen megmentette. A támadó azonban a dulakodás közben úgy megszúrta, hogy Terence majdnem meghalt”

- idézi a Verhetetlen páros című könyv Josi Konski producert.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás