promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bud Spencer 1955-ben szokatlan, nagy kéréssel fordult a magyarokhoz Budapesten - egy történet, amelyről tuti, hogy még sosem hallottál
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még nem volt szupersztár, bár már ott állt a küszöbön.

Valószínűleg azt mindenki betéve tudja, hogy a magyarok egyik kedvenc színészének, Bud Spencernek mi volt az igazi neve, és még az is nagyon könnyen megeshet, hogy a legtöbben tudják, hogy Carlo Pedersoli korábban vízilabdázott is, nem is akármilyen szinten, hiszen az olasz válogatott oszlopos tagja volt.

Az utolsó meccsén 1955-ben éppen Magyarország válogatottjával csaptak össze kék-fehérek, méghozzá Budapesten.

A meccsről még filmhíradó is készült, a mérkőzést amúgy a magyar nemzeti csapat nagyon simán nyerte 7:3 arányban.

Kárpáti Görgy, a legendás magyar vízilabdázó a Mendencék, gólok, pofonok című könyvében visszaemlékezik a meccsre, és megosztja az egyik legérdekesebb sztorit, amelyet valaha a filmsztárról hallottunk. Carlo a mérkőzés előtt kapta meg az amerikai filmszerződését, így ez lett a búcsúmceccse a válogatottban.

Bud Spencer pedig éppen ezért egy nagy kéréssel fordult a magyar válogatott tagjaihoz, szerette volna elérni, hogy arca épsége a meccs után is megmaradjon, hiszen a vízilabda nem éppen szelídségéről híres.

Kárpát György azt is elmesélte a könyvben, hogy a magyarok megígérték, hogy "nem bántják", ha a meccset követő vacsorán elénekel nekik egy dalt. Bud végül az ígéretét be is tartotta.

(via Waterpolo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás