promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Élő koncert közben majdnem fejbedobták David Hasselhoff-ot - 32 éve omlott le a berlini fal, a Knight Rider-színészének köszönhetjük a falhoz kötődő legikonikusabb számot
Borítókép:  Profimedia/©Universal/Courtesy Everett Collection
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy ikonikus pillanat.

32 évvel ezelőtt, 1989. november 9-én kezdődött a berlini fal lebontása. Mostani cikkünkben a fal lebontásának egy ikonikus történetét elevenítjük fel.

David Hasselhoff már a Knight Rider-széria sztárja volt, de még nem indult el a Baywatch-sorozat, amikor a német felmenőkkel is rendelkező csúcsszínész 1989 decemberében a berlini fal maradványai felett, több ezer ünneplő német körében elénekelte a "Looking for freedom" című zeneszámot.

A szám amúgy nem David Hasselhoff szerzeménye, hanem Jack White-é, aki még 1978-ban írta azt, először pedig Marc Seaberg adta elő. Később német nyelven is többször előadták "Auf der Straße nach Süden" címmel.

1989-ben David Hasselhoff dolgozta fel, a szám pedig a berlini fal leomlásához kötődve az év egyik legfelkapottabb szuperslágere lett Németországban és Svájcban is. Az év egyik legikonikusabb pillanata pedig az volt, amikor a színész ezt a berlini falnál adta elő 1989. december 31-én.

Az ünneplő tömeg óriási hangulatot varázsolt az énekes színész köré, David a nyolcvanas évek formavilágát és hangulatát idéző világitó dzsekiben lépett fel az emelvényre, de ahogy  az eseményen készült videókból is látszik, az ünneplés hevében többször megpróbálták őt eltalálni különböző pirotechnikai eszközökkel is.

Az ikonikus videó pedig majdnem még látványosabbra sikeredett, amikor a sztár felé repült egy tűzijáték. Az ominózus pillanat 3 perc 20 másodpercnél látható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás