promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sylvester Stallone olyan dolgot mondott a Rocky filmekről, amivel nagyon meglepte a rajongókat
Borítókép:  Rocky szerepében Sylvester Stallone / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nemrég minden idők második legjobb sportfilmjének választották a Rockyt, de úgy tűnik, hogy Sylvester Stallone kicsit furcsállja a dolgot.

1976-ban került bemutatásra Sylvester Stallone Rocky című klasszikusa, amiben megismerhettük Rocky Balboát, az egyszerű, aranyszívű bokszolót, aki szinte ismeretlen sportolóként megkapja élete legnagyobb lehetőségét, mikor egy nagyszabású meccs keretein belül megmérkőzhet a világbajnokkal, Apollo Creeddel.

A Rocky egészen zseniális első része egyszerre megható és izgalmas, ráadásul hatalmas szerepet kap benne az emberség, kitartás, illetve maga az ökölvívás, szóval nem csoda, hogy minden idők második legjobb sportfilmjének választották közvetlenül a Dühöngő bika után – de úgy tűnik, hogy Sylvester Stallone annyira nem érzi az alkotását sportfilmnek, mint mások.

„A legtöbb Rockyt drámaira akartam csinálni, mint a Rocky 1-et, Rocky 2-t, az utolsó Rocky Balboát. A Creedet. Nagyon sok dráma van benne, igen, ez nem egy sport film. Ez egy dráma”

mondta Sylvester Stallone.

Tény, hogy leginkább nem a bokszolásról, hanem Rocky Balboáról és az ő belső harcáról szól a film, de mégis sokan meglepődtek Sylvester Stallone véleményén, hiszen a karakter története az ökölvívással együtt teljes, így elválaszthatatlan a kettő – és emiatt válik a Rocky igazi sportfilmmé, amiben mesteri módon a valódi dráma a hajtóerő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás