promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: II. Erzsébet 70 éve jogosítvány nélkül vezet - a rendőrök nem tehetnek semmit, egy egyszerű okból kifolyólag
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ő az egyetlen, aki ezt megteheti.

II. Erzsébet számtalan érdekes és különleges privilégiummal rendelkezik, sőt, van egy olyan is, amelyet szinte csak ő engedhet meg magának az egész Földkerekségen. Őfelségének ugyanis nincs jogosítványa, és nem is kell neki, ő e nélkül is szelheti az utakat. Az Express magazin egy hosszabb cikkben értekezett a nagy privilégiumról.

II. Erzsébet és a vezetés tematkája azután lett felkapott, miután az egynapos kórházi látogatás és a pihenésre intés után az első lesifotó éppen akkor készült őfelségéről, amikor Windsorba hajtott, méghozzá úgy, hogy ő ült a volán mögött.

A brit királyi család fejéről amúgy köztudott, hogy imád vezetni, így ha ideje engedi, nem engedi át a volánt senki másnak.

A királynő az autók nagy barátja is, 10 millió font értékben vannak járművei. Vezetni még a második világháború ideje alatt tanult meg, így valószínűleg olyan rutinja van, mint kevés embernek a Földön. Őfelsége közel 70 éve vezet már.

Ő az egyetlen a monarchiában, aki tehát jogosítvány nélkül vezethet, hiszen a vezetéshez szükséges engedélyeket is az ő nevében adják ki. Teljesen felesleges lenne tehát, hogy a királynő asját magának engedélyt adjon a vezetésre.

A család többi tagjára nem vonatkozik már ez a kedvezmény.

Még több érdekességet szeretnél megtudni a brit királyi családról?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás