promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki II. Erzsébet ritkán látható, 4. gyermeke - videó
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ő II. Erzsébet és Fülöp herceg legifjabb gyermeke.

Eduárd wesssexi herceg őfelsége, II. Erzsébet és a néhai Fülöp herceg negyedik gyermeke, egyben harmadik fia, aki Harry herceg és Vilmos herceg, majd az ő gyerekeik születése után jelenleg a 13. az öröklési rendben.

Testvérei, Károly herceg, András herceg és a királyi pár egyetlen lánygyermeke, Anna brit királyi hercegnő, aki elsőként a család történetében részt vett az olimpiai játékokon is.

Eduárd korábban belépett a Királyi Tengerészgyalogság kötelékébe is, de később nem fogta meg annyira a katonai pálya, inkább a művészet, azon belül is a színjátszás felé fordult. Az 1980-as években például nem is akárhol láthatta őt a nagyérdemű, hiszen Andrew Lloyd Webber Really Useful Theatre Company társaságának volt a tagja, így többek között a Macskákban és Az operaház fantomjai című darabokban is játszott.

A tévézés is vonzotta, később egy produkciós irodát is alapított, amely főleg dokumentumfilmek gyártásával foglalkozott, azonban később Eduárdot rengeteg vád érte, ehogy visszaél pozíciójából adódó kapcsolataival. Az Ardent Productions-t 2009-ben számolták fel.

1999-ben vette el Zsófia hercegnőt, akitől két gyermeke is született.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás