promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy tűzoltón röhög az internet népe, aki petíciót indított, hogy eltávolíttassa a Gyilkos Halloween egyik jelenetét
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A férfi berágott a Gyilkos Halloween azon jelenetére, amiben Michael Myers halomra öli a tűzoltókat.

Hamarosan debütál a mozikban David Gordon Green Halloween-trilógiájának második etapja, a Gyilkos Halloween, ami egy igen látványos és brutális jelenettel fog indulni. Akik emlékeznek az előző rész lezárására, Laurie-ék bezárták Michael-t a pincébe, és rágyújtották a házat.

Azt már a folytatás első előzetesében láthattuk, hogy miközben a Strode-lányok a Haddonfield-i kórház felé tartanak, egy szirénázó tűzoltó raj száguld el mellettük, akik a lángoló épület felé tartanak. A második előzetesben aztán azt is láthattuk, ahogy Michael kitör a házból, és nem éppen szép rendet vág a gyanútlan tűzoltók között.

A Gyilkos Halloween-t sokan már most minden idők legvéresebb és legbrutálisabb Halloween-filmjeként emlegetik. Egy tűzoltóként dolgozó férfi azonban egyenesen felháborodott a film egyik kiemelt jelenetén, és petíciót indított azért, hogy a stúdió eltávolítsa azt. Egészen pontosan arról a jelenetről van szó, ami tulajdonképpen a film nyitánya lesz, vagyis amikor Michael lemészárolja a tűzoltókat Laurie Strode háza körül.

„Azt akarom, hogy ezt a jelenetet távolítsák el a filmből. Michael-nek semmi oka nem lett volna arra, hogy megölje a tűzoltókat, hiszen azok megmentették az életét. Egyszerűen továbbállhatott volna, hogy folytassa a testvére utáni hajtóvadászatot. Nem látom az értelmét, mi szükség van erre a szörnyen gusztustalan jelenetre. Pláne, hogy ilyesmi már történt a valóságban is. Ahogy azt korábban is írtam, megesett, hogy tűzoltókat csaltak ki tűzesetekhez, ahol valami őrült pszichopata aztán végzett velük"

Persze valahol a férfi érveit is meg lehet érteni, mindazonáltal akik ismerik és szeretik a Halloween-filmeket, pontosan tudják, hogy Michael Myers a megtestesült gonosz, aki válogatás nélkül szedi az áldozatait. Éppen ezért már egy ellenpetíció is indult arra, hogy az efféle kegyetlen gyilkosságokra épülő filmek bizonyos jelenetei soha ne végezzék a vágószoba padlóján, még akkor sem, ha azok egyesekből rossz emlékeket hoznak elő, vagy fájó sebeket tépnek fel.

A Gyilkos Halloween október 21-én kerül a magyar mozikba, ami úgy van beharangozva, mint Michael Myers utolsó ámokfutása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás