promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Majka-álomesküvő: sosem látott, ritka fotó került elő, a rapper pedig több millió magyarnak tanított meg egy magyar szót - valószínűleg erről még sosem hallottál!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most nem maradunk újdonság nélkül.

Az idei év egyik nagy csúcseseménye valószínűleg két esküvő volt, az egyik pedig Majkáé és Hajnié. A Sztárban sztár leszek! zsűritagja azóta is tud nekünk meglepetés-képeket posztolni az Instagram-oldalára. Már pár napja is előkerült egy nagyon cuki kép, most pedig egy igazi hangulatfotó látott napvilágot,

amelynek nagyon jó dinamikája van, átjön belőle a felhőtlen hangulat.

A rapper pedig egy olyan szót használ a poszt szövegében, amelyről talán nem hallottatok még sosem az életetekben, hiszen Majka szülőhelyéről, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származik, vagyis ott használják előszeretettel. 

Majka azt írja a poszthoz, hogy "FurikLove", zárójelben pedig azt, hogy Borsod. A furik szó pedig annyit tesz, hogy talicska. Ezt a magyar szót pedig főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében használják,

mivel az északkeleti nyelvjárás egy jellegzetes kifejezése. A Fuhrwerk német szóból származik, amely szállítóeszközt jelent magyarul.

Szeretnétek még tanulni ilyen különleges magyar kifejezéseket? Korábbi kvízeinkből most legalább 20 menő magyar kifejezést tanulhattok, amelyekről valószínűleg még sosem hallottatok, de lehet, hogy most örökre beléjük szerettek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás