promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robert Downey Jr. imádja Tony Starkot, de nem ezt tartja élete szerepének
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színész előtt a Marvel és a Vasember újra kinyitotta az ajtókat, de Robert Downey Jr. még sem ezt tartja élete nagy dobásának.

Robert Downey Jr. már a kilencvenes évek elején bebizonyította, hogy mennyire tehetséges színész. 1992-ben láthattuk őt a Chaplin című film főszereplőjeként, aztán 1994-ben érkezett a másik nagy dobása, a Született gyilkosok, amiben Wayne Galet alakította.

Imádta az alkoholt, na meg a drogot, pont ezért majdnem véget is ért a karrierje. Először 1997-ben csukták le drogbirtoklásért, majd 1999-ben egy évet is le kellett ülnie. Belátta, hogy az élete kezd kisiklani, így elvonóra ment, és 2002-ben tiszta fejjel tért vissza a színészkedéshez.

Ma már az egyik legkeresettebbnek világsztárnak számít, de nehéz volt visszakapaszkodnia. Egy film rengeteget segített neki, és ezt is tartja élete egyik legjobb alakításának a színész.

„A Durr, durr és csók bizonyos szempontból a legjobb film, amit valaha csináltam. Ez valamilyen szinten egy névjegykártya lett. Megbukott, de Jon Favreau látta (a Vasember 1-2 rendezője) és azt mondta, hogy  >>ez a fickó tud akciófilmet csinálni<<. Így ez lett a névjegyem a Marvel univerzumába.

- mesélte a színész a The Joe Rogan Experience podcastjében.

Robert Downey Jr.-nak a pénzzel már nem lesz gondja, innentől csak a karrierjére kell odafigyelnie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás