promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy énekes, aki a szívével lát: Bocelli optimizmusra kéri az emberiséget
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A híres tenor 12 éves kora óta vak, de emiatt csak nagyon rövid ideig siránkozott.

Andrea Bocelli nevét akkor ismerte meg a világ, amikor 1996-ban Sarah Brightmannel közösen elénekelte a Time to Say Goodbye című lírai dalt. Akkor mindenki azt hitte, hogy a jóképű látássérült tenor hamar eltűnik a rivaldafényből, de sikere azóta is töretlen.

A 63 éves énekes örökletes zöldhályoggal született, és 12 éves korában vakult meg teljesen. Ám ez nem vette el az életkedvét, rendszeresen sportol (könnyűbúvárkodik és szörfözik is), két házasságából pedig három gyermeke született.

„Miután elvesztettem a látásomat, egy picit sírtam, de aztán félretettem az önsajnálatot, és úgy döntöttem, optimistának kell lennem az életet illetően”

– emlékezett vissza gyerekkorára a mélyen vallásos Bocelli, aki fogyatékossága ellenére is igazi világsztárrá vált, és eddig több mint 150 millió lemezt adott el. Ma már sokkal inkább őt tartják „Olaszország hangjának”, mint a 2007-ben elhunyt Luciano Pavarottit.

Bocelli imádott operákat hallgatni a családjuk régi lemezein, és az apja egyszer be is nevezte – tudtán kívül – egy énekversenyre. Akkor lépett fel először közönség előtt, és természetesen győzött, sőt a közönség ujjongva tapsolta.

Pavarotti egyébként sohasem tartotta őt vetélytársnak, sőt szívesen mozdította elő a karrierjét. Ő ajánlotta be Zuccherónak, amikor a rockénekes egy tenort keresett maga mellé, majd Bocelli Pavarotti esküvőjén is énekelt – később pedig a temetésén is.

A járvány miatti lezárások természetesen a remek tenort sem érintették kellemesen, ideje nagy részét a toszkán tengerparton lévő otthonában töltötte. Ideges és frusztráló periódusnak érezte az elmúlt időszakot, viszont több időt tudott a gyermekeire, illetve önmaga képzésére fordítani. A kényszerű szünet inspirálta vallásos albuma, a Believe kiadására is.

„Szeretném azt hinni, hogy ezek a zenék a lélek gyógyszerei. Énekelt imákból álló sorozat, amely vigaszt nyújt és fellobbantja a reményt”

– fogalmazta meg költőien a lényeget. Elmondása szerint a pandémia egyáltalán nem ásta alá a pozitív hozzáállását. Bocelli továbbra is szilárdan hisz az emberekben, az intelligenciájukban, és abban, hogy mindig a jót próbálják választani.

„A történelem megtanított bennünket arra, hogy még a legnehezebb akadályokat is le lehet győzni. Erkölcsi kötelességünk optimistának lenni, különösen a jelenlegi helyzetben”

– mondta Bocelli. Számára egyébként a hajója jelenti az igazi szabadságot és a kapcsolódást a természethez. Ideális hely ahhoz is, hogy gondtalan pillanatokat éljen át a családjával. Ha pedig nem Olaszországban tartózkodik, akkor a Miamiban lévő második otthonában él.

„Ha rajtam múlna, sohasem terveznék 24 órán túlra. De a naptáram mindig zsúfolásig tele van, hamarosan amerikai turnéra indulok, amelyen 22 koncertem lesz”

– számolt be egy friss hírről is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás