promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Andrea Bocelli Ellie Gouldinggal is összefogott
Borítókép:  Bocelli offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az olasz énekes a tavaly megjelent albumát bővítette ki öt új dallal.

A tenor legutóbbi lemezét hatalmas várakozás övezte, mivel Bocelli utoljára 14 éve adott ki olyan albumot, melyen saját szerzeményei szerepelnek. Ennek a lemeznek a kibővített verziója a nemrég megjelent Sí Forever, melyre öt új dal került fel. A friss közreműködők között ott van Ellie Goulding is, akivel a Return To Love című szerzeményt rakták össze.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a legendás Andrea Bocelli velem akart dolgozni. Mindig is imádtam a klasszikus zenét, a szerelmes számokról nem is beszélve. Nagyon érdekes és egyben felemelő érzés volt olaszul énekelni, az egész közös munka csodálatos volt”

– mesélte Ellie a szerzemény születéséről.

A lemezen már eredetileg is szereplő duettek (Ed Sheeran, Dua Lipa, Josh Groban, Matteo Bocelli) sorát erősíti a Dormi Dormi Lullaby is, melyet Bocelli a Golden Globe-díjas Jennifer Garnerrel közösen énekelt fel. A dal érdekessége, hogy ez a színésznő első zenei szereplése.

A tracklista három szóló dallal is bővült. Az Alla Giola egyfajta emlékezés Beethoven közelgő 250. születésnapjára, a Ragazzo Mio pedig az ismert ír dal, a Danny Boy feldolgozása. Az Il Mare Calmo Della Sera-t pedig kifejezetten Bocellinek írta Zucchero Fornaciari, Giampiero Felisatti és Gloria Nuti még 25 évvel ezelőtt: ez volt az énekes első kislemeze, mely elindította a világhírnév felé vezető úton.

A szerzeményeket hamarosan a magyar közönség is hallhatja, mivel Bocelli november 16-án és 17-én az Arénéban lép fel. A nagy érdeklődésre való tekintettel kénytelen dupla koncertet tartani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás