promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Örökre megkárosodott volna a gyönyörű Jessica Chastain bőre egy film forgatása miatt?!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Iszonyatos volt a tempó Jessica Chastain különleges filmjénél, előfordult, hogy 7 és fél órát töltött a sminkszobában! A színésznő a Los Angeles Times-nak adott interjújában azt is hozzátette, hogy lehet, hogy maradandó bőrkárosodást szenvedett.

A múlt évszázad második felében - leginkább a hetvenes-nyolcvanas években - a kábelcsatornák hódításának köszönhetően terjedtek el egyre inkább az USA-ban azok a prédikátorok, akik televíziót használták fel arra, hogy az igét terjesszék. Talán nem meglepő, hogy szinte az összes ilyen "istenhívőt" a hit terjesztése helyett sokkal jobban foglalkoztatta saját meggazdagodásuk. (Őket parodizálta egyébként a Genesis "Jesus He Knows Me" című száma.) Ebben a korszakban a leghíresebb televangelisták közé tartozott Tammy Faye és férje, Jim Bakker, akik igazán fényűző életet élhetttek egészen addig, amíg le nem csapott a törvény keze és Bakkert el nem ítélték csalásért. Az USA-ban szeptemberben kerül a mozikba a The Eyes of Tammy Faye (magyar forgalmazás sajnos egyelőre nem ismert), mely a rendkívül túltolt arcfestéke és különleges megjelenése miatt is hírhedtté vált feleség: Tammy Faye szemszögén keresztül mutatja be a szélhámos házaspár felemelkedését és bukását.

A filmben két Csodálatos Pókemberből és a Social Network – A közösségi hálóból is ismert Andrew Garfield alakítja Jim Bakkert, a címszerepet pedig Jessica Chastain (Csillagok között, AZ: Második fejezet, AVA) játssza. A színésznő egy interjút adott a Los Angeles Timesnak és a szerepről és arról is beszélt, hogy a legelső tesztfelvételen rendkívül megterhelő volt a Faye-éhez hasonlóan erős sminkben játszania.

"Meg voltam rémülve, mert úgy éreztem, nem tudom, hogyan kell így játszani. Az emberek azt hiszik, hogy könnyebb így, de valójában nem. Át kell törnöd a sminken, nem hagyhatod, hogy a smink uralja az alakítást. Tammy Faye nagyon érzelgős volt, és féltem, hogy nem tudok érzelmeket kifejezni ennyi mindennel az arcomon. [...] Szerintem biztosan maradandó károsodást okozott a bőrömön ez [a forgatás]. Nagyon egészségesen étkezem és gondját viselem a bőrömnek, nem megyek a napra meg minden. De ez kemény volt. Amikor viseled minden nap és egész nap, akkor csak a súlya kinyújtja a bőrödet. Amikor végül lekerült rólam, akkor 50 évesnek néztem ki. [nevet] Nem, csak viccelek. De jól van ez így, ezt a művészetemért tettem."

Tammy Faye a rendkívül rongyrázó és flancoló külsőségek és férje hatalmas botránya mellett amiatt is reflektorfénybe került, hogy az amerikai keresztény vezetőktől (és általában a vallástól) furcsa módon kiállt a melegek jogaiért, és a HIV-fertőzötteknek is segítséget nyújtott. Chastain az interjúban arról is beszélt, hogy a 2007-ben rákbetegségben meghalt televangelista históriájából azóta filmet szeretett volna forgatni, hogy látta a 2000-ben készült azonos című dokumentumfilmet. Jessica Chastain sokáig visszataszító embernek tartotta Faye-t, viszont később már jobban megértette a nőt.

"A médiában azt mondták, hogy kihasználta az embereket és ellopta a pénzüket. Előítéletes voltam vele szemben, aztán rájöttem, hogy a média elképesztő módon képes formálni mindenkinek a kollektív emlékezetét, de néha nem igaz [amit bemutatnak]. Ez nem helyes. Szerettem volna csinálni valamit, amivel kifejezhetem a tiszteletem felé. [...] Tetszik, hogy Tammy Faye senki felett nem ítélkezett. Tetszik, hogy hitt abban, mindenki megérdemli a szeretetet ítélkezés nélkül. Még akkor is, ha valaki másként gondolkodik, mindig próbálom megérteni a mögöttes okokat. Arra jöttem rá, hogy a düh, az ítélkezés, az előítélet vagy részrehajlás mögött mindig valamiféle szomorúság áll. Ebben a tekintetben tudtam kapcsolódni hozzá."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás