promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét náci fenekeket vernek szét a Rocketeerben: jön a folytatás Disney Plus-on!
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Visszatér a '91-es Rocketeer, de nem reboot lesz, hanem egyelőre úgy tűnik, hogy folytatás. A Star Wars Rebels színésze, David Oyelowo lesz a producer és talán a főszereplő is A Rocketeer visszatérben.

Joe Johnston 1991-es Disney-filmjének, a Rocketeer-nek a rajongói már 30 éve várnak erre a hírre: hivatalosan is készül egy új, élőszereplős Rocketeer-film, amelyről nemrég mi is megemlékeztünk. A címe A Rocketeer visszatér (The Return of the Rockeeter), és a Disney+ számára készül.

A theGeek szerint David Oyelowo (Selma, Star Wars Rebels) a producerek között van, és ő lehet a főszereplője a projektnek, amely "teljesen új kreatív irányvonalat kap ... egy nyugdíjas Tuskegee repülősre összpontosít, aki felveszi a Rocketeer köpenyét". Ez úgy hangzik, mint egy reboot-folytatás, ha engem kérdezel.

Ed Ricourt (Now You See Me, Wayward Pines) írta a forgatókönyvet, amelyet a David és Jessica Oyelowo által vezetett Yoruba Saxon nevű cég gyárt. A cég a nyár elején írt alá egy first-look szerződést a Disney-vel, miután David Oyelowo rendezői debütálása, A vízi ember megjelent.

A Rocketeer főszerepét eredetileg Bill Campbell játszotta: ő volt a Cliff nevű kaszkadőrpilóta, aki az 1930-as évek végén véletlenül rábukkan egy kísérleti jetpackre. Egy jetpackre, amelyet egy csapat náci is meg akar szerezni, mivel úgy gondolják, hogy segítségével átvehetik a világuralmat. Így válik a film egy nagyon izgalmas, korhű szuperhősfilmmé, amelyben Cliff végül legyőzi a nácikat. A filmben Jennifer Connelly, Alan Arkin, Timothy Dalton és Paul Sorvino is szerepelt.

Érdekesség még, hogy készült 1988-ban Commodore 64-re és Commodore Amigára egy filmszerű, nagyszerű videójáték "Rocket Ranger" címmel, amelyet az igazi legendának számító Cinemaware készített és amely gyakorlatilag a Rocketeer adaptációja volt, csak a címet és a karakterek nevét változtatták meg. (Valószínűleg johi okokból.) Sajnos ebből a játékból sem készült folytatás.

Visszatérve a Rocketeer filmre: ha most is megnézzük, a filmet úgy érezzük, mintha egy franchise indítója lenne. Így a Disney bizonyára csalódott volt, amikor a bemutatásakor még 50 millió dolláros bevételt sem sikerült elérnie az USA-ban. A filmnek azóta is van egy nagyon szenvedélyes rajongótábora, akik közül sokan maguk is filmesek és színészek, így az évek során többször felbukkantak vagy pletykáltak Rocketeer-projektekről (még egy rövid életű animációs gyereksorozat is készült). Ez azonban messze az eddigi legígéretesebb, és a rajongók a Disney+-nak és Oyelowóéknak köszönhetik.

Forrás: (theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás