promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Teljesen másféle karaktert játszottam el, mint amilyen vagyok” – Trokán Nóra az Így vagy tökéletes forgatásáról
Borítókép:  Fotó: Herpai Gergely
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Leültünk Trokán Nórával beszélgetni az Így vagy tökéletes sajtóvetítése után és többek között erről a filmről és más szerepeiről is faggattuk.

Múlt héten néztük meg az Így vagy tökéletes című filmet, melyről egy kritikánk is kikerült közvetlenül a sajtóvetítés után az oldalra, melyet itt olvashattok:

A vetítés után egy interjút is készítettünk Trokán Nórával, aki a filmben az egyik fontos női karaktert is alakítja. Egy hetet azonban várnunk kellett, amíg azt leközölhetjük, Nóra ugyanis leellenőrizte az írott verziót. Mát viszont a mozikban a film, így nem is lehetne aktuálisabb a kész interjú.

 

Promotions.hu: Hogyan zajlott az Így vagy tökéletes című film forgatása és milyen élmények értek téged közben?

 

Trokán Nóra: Nagyon nyugodt és kellemes hangulatban, jó kedvvel forgattunk. Különösen vicces forgatási napokra emlékszem. Jó rég volt egyébként, szóval alaposan fel kell idéznem az emlékezetemben. Péternek (Varsics Péter, a film rendezője – a szerk.) ez az első nagyjátékfilmje és nagyon szuperül helyt állt, jól beindította a forgatást. Remek hangulat volt, iszonyatosan sokat nevettünk - főleg amikor a négyes jelenetünket vettünk fel.

P.H.: A COVID-nak nem volt negatív hatása a forgatásra?

 

T.N.: A forgatásra nem, viszont a film premierjére igen, emiatt is csúszott sokat a mozikba kerülése.

 

P.H.: Csilla, akinek szerepét a filmben eljátszod, mennyire áll közel hozzád?

 

Trokán Nóra: Teljesen másféle személyiségű ember, mint én. Ő mindent máshogy csinált, mint ahogy én csinálnám, de pont ettől volt izgalmas ez a szerep, hogy egész más karakter. Meg kellett azt találni, hogy hiteles tudjak lenni a szerep alakításában. De nagyon élveztem ezt a munkát. Viccesek voltak a reklámok is, mert ugye sok kamu hirdetést kellett leforgatnunk, amelyek a filmben megjelentek. Szerettem jelenteimet Béres Mártival is. Volt két komoly, mély, nehéz jelenetünk is.

P.H.: Mivel ennyire más karakter volt, mint ami rád jellemző, hogyan készültél fel erre a szerepre?

 

T.N.: Nem vagyok nagyon előkészülős színész, hanem inkább szeretek a rendezővel együtt dolgozni, szóval ez igazából a forgatás során alakul ki.

 

P.H.: Ha összehasonlítjuk ennek a filmnek a forgatását egy nagyobb, nemzetközi produkcióval – például a Witcherével, amelyben szintén forgattál - melyek az igazán nagy különbségek?

 

T.N.: Szakmai téren nem tudok igazából örületesen nagy különbségről beszélni. Ebből a szempontból ugyanaz folyik egy forgatáson egy nagyjátékfilm esetében, bármilyen országról beszélük. A magyar filmeknél egyszerűen csak azt látod, hogy tényleg jóval kisebb a költségvetés, így több mindent kell egy embernek megoldania. Illetve az is jellemző, hogy a magyar forgatásokon gyakran időszűkében vagyunk, nincs olyan, mint egy külföldi produkciónál, hogy ráhúzhatunk egy hetet pluszban. De ha tényleg a forgatást nézzük, a rendező és a színész között ugyanúgy történik a munka mindenhol – csak külföldön nyilván angolul, nálunk meg magyarul. Még talán annyi, hogy a magyar filmeknél úgy tapasztaltam eddig, hogy családiasabb a hangulat. Egy ekkora sorozatnál, mint a Witcher, óriási nyomás van mindenkin. Iszonyú pénzek és rengeteg minden egyéb is múlik a nézettségen is. A Witchernél hatalmas volt a stáb, rengetegen voltunk és ezért törvényszerűen nem annyira családias a forgatás hangulata, mint az Így vagy tökéletesnél, ahol tényleg igazi családdá alakul egy ekkora stáb 35 nap alatt.

P.H.: Felmerül a kérdés akkor, hogy a kettő közül melyiket szereted jobban? Vagy mindegy igazából, ami éppen jön?

 

T.N.: Nekem igazából az a fontos, hogy milyen maga a szerep és milyen kollégákkal tudunk együtt dolgozni. Én a A tanárt például azért szerettem nagyon forgatni, mert három évad alatt kialakult egy igazi család. Nagyjából mindig ugyanaz a stáb volt és az egész olyan volt, mint egy táborozás, ahol találkoztunk minden évben pár hónapra. Én ezt nagyon szerettem.

 

P.H.: Milyen műfajok alapján választod ki a szerepeidet, mennyire jellemző, hogy inkább egy adott műfajú filmben szeretsz szerepelni, vagy melyik az a műfaj, amit annyira nem kedvelsz?

 

T.N.: Nincs nagyon olyan, amit ne szeretnék. Én szeretek mindenféle műfajban dolgozni. Szeretem a drámát, a vígjátékokat és az akciófilmeket egyaránt. Mindegyikben más a kihívás.

(Az interjút készítette: Herpai Gergely)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás