Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy kis kiruccanás: a helybéliek még mindig emlékeznek a forgatásra

Egy kis kiruccanás: a helybéliek még mindig emlékeznek a forgatásra

Zene, Film & Kultúra

Egy kis kiruccanás: a helybéliek még mindig emlékeznek a forgatásra

Zene, Film & Kultúra

Promotions 09:09

Louis de Funes és sztártársainak bolondozása a máig egyik legnépszerűbb francia filmet eredményezte.

Francia-brit koprodukcióban készült el 1966-ban az Egy kis kiruccanás című vígjáték, amely annak az évnek a nagy szenzációja és kasszasikere lett a mozikban. Nem is csoda, hiszen a főbb szerepeket óriási sztárok, Louis de Funes, Bourvil és Terry-Thomas alakították.

Franciaországban több mint 17 millióan váltottak jegyet rá, ami közel 33 millió dolláros bevételt eredményezett. Abban az esztendőben a Doktor Zsivágó volt a második legnépszerűbb alkotás, 10 millió nézővel és 16 millió dolláros jegyeladással.

Az Egy kis kiruccanás még ma is minden idők ötödik legsikeresebb filmjének számít a francia mozikban, a listát természetesen ott is a Titanic vezeti. A forgatási helyszíneknek számító településeken napjainkban is akadnak olyanok, akik jól emlékeznek a film készítésének körülményeire.

Két jelenetet például Anthien és Pouques-Lormes között vettek fel, és egy akkori rendőr, Henri Barbotte szívesen felidézte a sajtónak a történteket. Előzetesen nem értesítették a környékbeli lakosságot, mert már akkor is tartottak a sztárok érkezésével járó nagy felhajtástól.

A filmesek a Drémont farmon állították fel bázisukat, és meglehetősen közvetlennek bizonyultak. Maga a rendőr is rendszeresen ott ebédelt Funes, Bourvil, Terry-Thomas, valamint a rendező Gérard Oury társaságában, egyébként pedig a forgalom elterelése volt a feladata.

„Nagyjából tíz kollégával voltunk jelen, a rendőrök Tannay-ból és Clamecy-ből érkeztek. A forgatás biztonságára is ügyelnünk kellett, minden arra járó autónak addig kellett rostokolnia az úton, amíg az adott jelenetet befejezték. Utána továbbmehettek, de akkoriban még senki sem sietett úgy, mint manapság”

– idézte fel Barbotte. Egy-egy jelenet 10–15 percig tartott, a legtöbb időt az öltözködés, illetve a jelenetek megismétlése vitte el. Ott volt a forgatáson a rendező szépséges színésznő felesége, Michèle Morgan is, de a rendőr mindennap kezet foghatott a folyton viccelődő Louis de Funes-vel is.

Borítókép: Profimedia