promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dühöng a filmes szakma - Több díjat is Johnny Deppnek ítéltek oda
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teljesen kiakadt a filmes szakma, hogy Johnny Deppet két rangos fesztiválon is díjazták.

Tavaly robbant a hír, hogy mindössze két évnyi házasság után elválik a színész és egykori kedvese Ambert Heard. A pár még 2011-ben, a Rumnapló című film forgatásán ismerkedett meg. Válásuk elég viharosra sikeredett, Heard szerint a Karib-tenger kalózai sztárja többször bántalmazta őt, míg Depp erőszakosnak és hazugnak titulálta a nőt.

A kenyértörésből Johnny Depp nagyon nem jött ki jól, csorba esett hírnevén és karrierje is igen megsínylette a történteket. Többek között kénytelen volt kilépni a Legendás állatok és megfigyelésük franchise-ból. Most azonban valami történt.

A színésznek ítélték oda az életművért járó kitüntetést, a Donostia-díjat a San Sebastian -i filmfesztiválon, valamint a csehországi Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál is tiszteleg Depp előtt. A spanyol fesztivál ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott

„Elismeri és tiszteleg a színész előtt, karrierje ugyanis tartós örökség a filmipar számára”

Ezt követően beindult a gépezet, a filmipar számos szereplője dühöng, egyet nem értésének pedig hangot is adott.

A spanyol filmfesztivál díja kapcsán, a helyi női filmeseket tömörítő szövetség úgy fogalmazott

” nagyon meglepte őket a döntés, hogy Spanyolország legrangosabb filmes eseménye egy olyan férfit tüntet ki, aki volt feleségét érzelmileg és fizikailag is bántalmazta”

A San Sebastian-i kitüntetés azért is furcsa, mert a program jelentős szerepet vállal a nők moziba való bevonásában, társadalom kritikus és teret ad a feminista törekvéseknek, sőt keményen fellépett, ha berkeiken belül egy nőt valamilyen inzultus ért.

A cseh fesztivál igazgatóhelyettese- aki megjegyezte, hogy a közösségi médiában gyakran lincselnek- döntésüket azzal indokolták, hogy a San Sebastian -i Filmfesztivál két fontos alapelvet követ,

„az ártatlanság vélelmét és a reintegrációhoz való jogot. „

Vélhetően ez utóbbi mozgatja a fesztivál szervezőit, akik szeretnék, hogy Depp visszatérjen a mozivászonra.Kérdés, hogy ez vajon sikerül-e nekik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás