promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zombivá változtat a koronavírus elleni oltás? Égnek áll a hajad, ha ezt meghallod
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Filmes mémekkel riogatják az oltásellenes aktivisták az internet népét.

Múlthéten a New York Times számolt be róla, hogy egy bronx-i szemüvegbolt tulajdonosa kétségbeesetten igyekezett meggyőzni alkalmazottait arról, hogy adassák be maguknak a koronavírus elleni védőoltást. 

A bolt dolgozói szerint azonban ez nem jó ötlet, mert félő, hogy mind zombivá változunk.

Az egyik alkalmazott a Will Smith főszereplésével készült 2007-es Legenda vagyok című sci-fi film eseményeire hivatkozott, amelynek cselekménye szerint a tudósok a rák gyógyítására kifejlesztett vakcinával véletlenül a Föld lakosságának 99 százalékát zombivá változtatták.

[[cikk]]

A cikkre reagálva az 59 éves Akiva Goldsman, aki az 1954-ben megjelent azonos című regény alapján írta a forgatókönyvet, az alábbiakat tweetelte ki hitetlenkedve: 

„Ó. Istenem. Ez egy film. Én találtam ki. Ez. Nem. Igazi.”

Már hónapok óta terjednek a neten olyan mémek és bejegyzések, amelyek a filmre hivatkozva igyekeznek elrettenteni az embereket az oltástól. 

Bizonyos bejegyzésekben arra hivatkoznak, hogy a Legenda vagyok is 2021-ben játszódik, tehát pontosan abban az évben, amikor világszerte bevezették a koronavírus elleni oltásokat – mindezt annak ellenére hirdetik, hogy a cselekmény valójában 2012-ben játszódik. 

De nem csak a Legenda vagyok az egyetlen film, amit az oltásellenes aktivisták arra használnak, hogy téves információkat terjesszenek és pánikot keltsenek. A 2006-os Az ember gyermeke, valamint az 1999-es Mátrix is fel-felbukkan a rémhírterjesztő mémek között. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás