promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt a Breaking Bad, A magányos lovas és más filmek legendás, öreg indián színésze
Borítókép:  Saginaw Grant/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Saginaw Grant benszülött, őslakos indián volt és öreg indián törzsfőnököket alakított több filmben is. Az indián színész 85 éves korában, álmában, békésen hunyt el.

Az indián színész publicistája, Lani Carmichael jelentette be a hírt, és ő mondta el, hogy az idős indián békésen, természetes halállal hunyt el - írja a theGeek.

"Szerette Oklahomát és Los Angeles-t is"

- mondta Carmichael.

" Színészként itt talált otthonra, de sosem felejtette el oklahomai gyökereit. A Sooner Nation rajongója maradt."

Grant, aki a Sac and Fox Nation örökös törzsfőnöke volt, az oklahomai Pawnee-ban született 1936-ban. A koreai háború alatt az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált. Színészi karrierjét az 1980-as évek végén kezdte, majd számos tévésorozatban szerepelt, többek között a The Young Indiana Jones Chronicles, a Baywatch, az American Horror Story és a Community című sorozatokban.

Grant talán a legismertebb szerepe a 2013-as A magányos lovas című filmben Johnny Depp mellett Nagy Medve főnökként nyújtott alakítása volt, és ugyanebben az évben szerepelt a Breaking Bad "Ozymandias" című epizódjában is. Ezt az ötödik évados részt a rajongók az egész sorozat egyik legjobbjaként tartják számon.

Grant honlapján az áll, hogy a színész a Sac and Fox, az Iowa és az Otoe-Missouria törzsek tagjaként örökbe fogadta lányának az aktivista Mariana Toscát, és hogy a nagyszüleitől tanult szokásoknak köszönhetően "sok különleges szertartásnak és eseménynek lehetett tanúja, amelyeket nagyon keveseknek tanítottak".

Hivatalos Facebook-oldalán közleményt tettek közzé, melyben ez áll:

"Saginaw akkor volt a legboldogabb, amikor megosztotta népe szeretetét, energiáját és hagyományait. Látni, ahogy a gyerekek az őseik hagyományaiban fejlődnek, és osztozni a dob ütemére táncoló szellemekben, örömöt és békét hozott neki. Élvezte a táncversenyeket, és ezt egészen addig tette, amíg a Covid átmenetileg le nem állította az összejöveteleket."

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás