promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébetet úgy visszautasították, hogy azóta is ettől hangos a Buckingham-palota
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kifogás a legérdekesebb, ráadásul még hihető is.

Az eset még 1997-ben történt meg, amikor a világ egészen más hely volt, mint most. Az USA elnöke pedig éppen Bill Clinton volt, aki az Egyesült Királyságba tett látogatást, ezt pedig a monarchia legfőbb körei is tudták. II. Erzsébet pedig egy csésze teára hívta Clinton urat a Buckingham palotába.

Azonban, ami ezután következett, az örökké beíródott a történelembe. Egy egyszerű igen, vagy angolos "ok" helyett az elnök azt mondta, hogy inkább turistáskodni szeretne Londonban, és elmegy vásárolni. Nem szeretne teázni, mindezt persze egy nagyon szépen megfogalmazott levélben hozták a királynő tudtára.

A Newsweek a régi történet felidézése kapcsán arról is megemlékezett, hogy Clinton még azt is hozzátette, hogy este egy indiai étteremben szeretne vacsorázni. A látogatás amúgy egy átmeneti időszakban történt, nem sokkal azután, hogy Tony Blair lett a miniszterelnök a szigetországban.

Állítólag az is tervben volt a britek részéről a laza látogatás során, hogy Tony Blair és Bill Clinton közösen zenélnek, dzsemmelnek majd egyet. Az amerikai elnök szaxofonon játszik, míg a miniszterelnök gitáron.

Erre végül nem került sor, mivel Bill Clinton nem szeretett volna a látogatása során hivatalos személyekkel találkozni.

A brit királyi család körül amúgy az elmúlt időszakban elkezdtek sokasodni a botrányok, épp ezért hatalmas az érdeklődék a család ügyei iránt, sok így a nosztalgikus hangvételű cikk is. A botrányok a híres Oprah-interjú után buktak felszínre, amikor Meghan Markle és Harry herceg addig nem tudott dolgokat teregetett ki a család belső viszonyairól, pár napja pedig érkezett a hidegzuhany II. Erzsébet számára, Harry herceg uyganis bejelentette, hogy memoárt ad ki, amelyben újabb titkokat árul majd el. A nagy családi békét mindenki nagy sajnálatára Fülöp herceg temetése sem tudta visszaállítani.

Még több titkot szeretnél megtudni a királyi családról? Íme 10 kevésbé ismert dolog:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás