promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komoly változást jelentett be az RTL Magyarország, de sokan örülni fognak neki
Borítókép:  Media1
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Másfél hónappal meghosszabbítja a jelentkezési időszakot a Hypewriter – nemzetközi sorozatötlet pályázat. Az eredetileg kiírt, júliusi határidőig közel 200 nevezés érkezett összesen 20 országból. A későn észbe kapóknak is esélyt adva augusztus 31-re módosul a jelentkezési határidő, a legjobb nyolc pályázó részvételével zajló pitchfórum pedig őszre kerül át.

2021-ben immár harmadik alkalommal hirdette meg a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös szervezésű nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert, amelyre fiatal, de már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyan pályázók jelentkezését is várják, akik eddig leginkább csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő jobbnál jobb sorozatötletekkel. A verseny célja, hogy műfaji korlátozás nélkül felkutassa a legeredetibb új tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat.

Az idei felhívás szerint a pályázatokat július közepéig lehetett beküldeni, a szervezők azonban másfél hónappal, augusztus 31-ig megtoldották a jelentkezési időszakot. A hosszabbításra azért volt szükség, hogy azok is beadhassák az ötleteiket, akik csak késve, az utolsó pillanatban értesültek a kiírásról - közölte az RTL Magyarország.

Eddig 20 országból közel 200 érvényes pályaművel regisztráltak az alkotók, az augusztus 31-ig beérkező jelentkezésekkel együtt így várhatóan minden eddiginél népesebb lesz a Hypewriter mezőnye, amelyből a zsűri a legjobb nyolc ötlet alkotóját hívja meg a záró pitchfórumra. Az angol nyelven zajló eseményt a módosult pályázati határidő miatt a tervek szerint ősszel rendezik, itt dől majd el, hogy ki nyeri a 10.000 eurós fődíjat és a lehetőséget, hogy pályaművéből a Paprika Studios gyártásában teljes értékű pilot készüljön, amely az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé is kerül.

A 2019-es verseny győztesének koncepciója fejlesztési fázisban várja a megvalósítást, a 2018-ban fődíjas alkotás pedig júliusban már debütált is a nagyközönség előtt. „A hentes” című noir krimi többek között Alföldi Róbert, Csuja Imre, Földes Eszter, Hegyi Barbara és Kádas József szereplésével készült és az RTL Magyarország prémium digitális szolgáltatása, az RTL Most+ felületén megtekinthető.

A 2021-es Hypewriter versenyre a www.hypewriter.tv oldalon lehet jelentkezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás