promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Quentin Tarantino kiakadt: "Bruce Lee özvegye kib*szott hazug!"
Borítókép:  Quentin Tarantino/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Quentin Tarantino azért hívja "kib*szott hazugnak" Bruce Lee özvegyét, mert a nő azt állította, hogy a Kung-fu '70-es évekbeli tévésorozat ötletét egykori férjétől lopták.

Tovább folytatódik a szájkarate Quentin Tarantino és Bruce Lee családja között! A rendező nemrég a Joe Rogan show-ban Bruce Lee-re tett becsmérlő megjegyzéseket, amivel nagyon sokakat feldühített – olvashatjuk a The Playlist oldalán.

Biztos emlékeztek még rá, hogy a Quentin Tarantino által írt és rendezett Volt egyszer egy... Hollywood mozikba kerülése után az emberek panaszkodtak Bruce Lee filmbeli ábrázolása miatt, ugyanis nagyképűnek és arrogánsnak láthattuk benne. Ráadásul a film kitalált kaszkadőr szereplője, Cliff Booth (Brad Pitt) jól el is gyepálta volna, ha hagyják neki. Nos, ebben a nemrég megjelent Joe Rogan podcastben Tarantino ismét lecsapott Bruce Lee-re – bár utalt arra, hogy bárki "lesz*phatja a f*szt", akit ez zavar, és szerinte egyedül a Lee család tagjainak lehetnek jogos panaszai.

Nem sokkal ezután Bruce Lee lánya, Shannon Lee válaszolt egy véleménycikkben a The Hollywood Reporterben, melynek címe: "Shannon Lee: Quentin Tarantino utálja Bruce Lee-t? Vagy csak segít eladni a könyveket?".

Az ember azonban elgondolkodik azon, hogy Shannon Lee vajon végighallgatta-e egyáltalán a teljes háromórás podcastet, mivel egyáltalán nem említi a véleménynyilvánításában, hogy Quentin Tarantino a műsor vége felé közeledve keményen nekiment Bruce Lee egykori feleségének, Linda Lee-nek is, ugyanis "kib*szott hazug nő"-nek nevezte őt, és még Lee szeretőjéről is beszélt.

A Bruce Lee-vel kapcsolatos korábbi megjegyzésein túl Quentin Tarantino még dühösebb lett azzal kapcsolatban, hogy Linda Lee azt állítja: a Tarantino által nagy becsben tartott, 1970-es évekbeli Kung-fu című tévésorozat ötletét valójában Bruce Lee találta ki, csak a Warner Bros. ellopta, úgy döntve, hogy David Carradine-nak adja helyette a szerepet.

Joe Rogan meg is kérdezte a rendezőtől, hogy a Kung-fu főszereplője eredetileg Bruce Lee lett-e volna, vagy sem – mindez egyébként a rajongók körében is elterjedt nézet, többek között az 1993-as életrajzi filmnek, a Dragon: The Bruce Lee Story-nak, illetve egy 1978-as életrajzi könyvnek is köszönhetően, amelyet özvegye, Linda Lee írt Bruce Lee-ről.

"Nem, nem így volt. Ez egy óriási hazugság"

– állítja Quentin Tarantino, aki szónoklatában Lee özvegyét, Linda Lee-t támadta.

"Linda Lee egyszerűen hazudott erről abban a könyvben, amit írt. A Bruce Lee: Az ember, akit csak én ismertem címűben. A férfit, akit csak ő ismert... Nos, Betty Ting Pei, a szeretője, akinek Bruce Lee az ágyában halt meg, valószínűleg egy kicsit ő is ismerte őt. Ő írta ezt az életrajzot, ami az első életrajz volt, amit valaha olvastam"

– folytatta Quentin Tarantino, hozzátéve:

"A könyvben azt állítja, hogy Bruce megírta ezt az ötletet egy A harcos című tévésorozathoz, és miután a Warner Bros. elolvasta, lenyúlta az egészet. Aztán megírták a Kung-fut, és miután elolvasták Bruce Lee változatát, úgy döntöttek, hogy nem használják őt, mert rasszisták, és bumm, David Carradine-t választották."

[[cikk3]]

Tarantino szerint Ed Spielman, a Kung-fu című sorozat alkotója sohasem látta A harcos forgatókönyvét, így az egész "lenyúlás-sztori" csak egy nagy hazugság. 

Quentin Tarantino végül így zárta a gondolatmenetét:

"Nézd, én nem ócsárolom Bruce Lee-t. Én azt állítom, hogy a felesége hazug. Az özvegye egy kib*szott hazug. Mindenről hazudott, amit itt elmondtam."

Most tehát Bruce Lee családjának a térfelén van a labda, és őket ismerve ezt a sértést biztosan nem fogják annyiban hagyni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás