promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tarantino jóval hamarabb tudott Harvey Weinstein zaklatásairól, mégse tett semmit – Már nagyon bánja
Borítókép:  Quentin Tarantino és Harvey Weinstein/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Quentin Tarantino 2017 októberében elismerte, hogy már jóval azelőtt tisztában volt Harvey Weinstein szexuális zaklatási múltjával, hogy a The New York Times és a The New Yorker című lapokban megjelent beszámolók napvilágra hozták a Weinstein elleni kezdeti vádakat, és elindították a #MeToo mozgalmat. 

Weinstein indította el Tarantino karrierjét, miután 1992-ben a Sundance Filmfesztiválról megszerezte a Kutyaszorítóban című filmet, és azóta az Aljas nyolcasig mindegyik Tarantino-film producere volt.

"Eleget tudtam ahhoz, hogy többet tegyek, mint amit tettem"

– mondta akkoriban Tarantino, aki elárulta, hogy egykori barátnője, Mira Sorvino mesélt neki arról, hogy Weinstein zaklatta őt.

"Többről volt szó, mint a szokásos pletykákról. Ez nem másodkézből származott. Tudtam, hogy csinált néhány ilyen dolgot. Bárcsak vállaltam volna a felelősséget azért, amit hallottam. Ha akkor azt tettem volna, amit kellett volna, akkor nem kellett volna vele dolgoznom."

Tarantino így folytatta:

"Csak annyit tettem, hogy marginalizáltam az eseteket magamban. De bármi, amit most mondok, úgy fog hangzani, mint egy sz*ros kifogás... Az 50-es 60-as évek korszakának a képére fogtam fel, amikor a főnök az íróasztal körül kergeti a titkárnőjét. Mintha ez rendben lenne. Ettől most ég a pofámon a bőr."

Harvey Weinstein témája nemrég ismét előkerült Tarantino The Joe Rogan Experience című műsorban való szereplése során. Tarantino elmondta, hogy tudott arról, hogy Weinstein "nem kívánt közeledést" tett nők felé, de arról nem volt tudomása, hogy nemi erőszakról lenne szó – írja az Insider. A filmrendező Weinsteint "elb*szott apafigurának" nevezte és így beszélt a vele kapcsolatos élményeiről, gondolatairól:

"Bárcsak beszéltem volna a fickóval. Bárcsak leültem volna vele, és lefolytattam volna azt a kellemetlen beszélgetést. Nem tudtam semmit a nemi erőszakról vagy ilyesmiről, de azt tudtam, hogy ő olyan, mint... Én ezt úgy könyveltem el, hogy a főnök a titkárnőjét kergeti az íróasztal körül. Én így láttam, amikor nem kívánt módon közeledett."

Tarantino hozzátette:

"Bárcsak beszéltem volna vele. Bárcsak leültettem volna, és azt mondtam volna neki: »Harvey, ezt nem teheted, el fogod b*szni az egészet«. Talán a bátyja, Bob [megtette], de nem hiszem, hogy bárki is beszélt volna vele erről. És a helyzet az, hogy körülötte mindenki tudott róla. Valószínűleg nem tudtak semmit a nemi erőszakról, de hallottak dolgokat".

Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmje volt az első projektje, amely Weinstein közreműködése nélkül készült. A Sony Pictures akkor együtt dolgozott Tarantinóval a filmen.

[[cikk4]]
 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás