promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Börtönbe megy Harvey Weinstein, bűnösnek találta az esküdtszék
Borítókép:  Johannes EISELE / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sok ügy van, amit meg fog úszni, azonban amiket nem, azokért börtönbe kell vonulnia.

Most Weinstein kezében sem lesz olyan, hogy „ingyen kijöhetsz a börtönből” kártya, mivel bűnösnek mondta ki az esküdtszék. Hollywoodban mindent tetőtől talpig felkavart Harvey Weinstein filmmogul szexuális zaklatási botránya, ami visszafordíthatatlan lavinát indított el 2017-ben. Számos színésznő vádolta meg a producert azzal, hogy hatalmával visszaélve szexuálisan zaklatta, kihasználta őket, sőt többen szexuális erőszak miatt is feljelentést tettek ellene.

A közönséggel olyan híres színésznők is megosztották a történetüket, mint Gwyneth Paltrow vagy Angelina Jolie. Utóbbi sokakat figyelmeztetett is, hogy ne akarjanak együtt dolgozni a producerrel. Paltrowt például fogdosta Weinstein és a hálószobájába is felhívta, hogy most pedig meg fogsz masszírozni. A producer az Emma című film főszerepét adta oda neki, amiért egy kis kalandot is kért volna cserébe. A színésznő megijedt és rögtön szólt Brad Pittnek. Vele már akkor sem volt érdemes ujjat húzni, aki a bemutatón elő is vette Weinsteint.

Görgethetnénk itt a sztorikat a végtelenségig, mert nagyon sok van. Ezeknek a többségét a producer elrendezte peren kívül még decemberben, amiért 47 millió dollár mélyen kellett a zsebébe nyúlnia.

A filmmogult három súlyos, szexuális támadással kapcsolatos vádpontban nem találták bűnösnek, kettőért azonban elítélték.

  • 2006 júliusa: Miriam Haley producert kényszerítette orális szexre New York-i lakásán.
  • 2013 márciusa: Megerőszakolta Jessica Mann színésznőt és fodrászt a New York-i DoubleTree Hotelben.

Ha bűnösnek találták volna a szexuális ragadozóként elkövetett erőszak vádjában, akár életfogytiglan is járhatott volna neki, így legfeljebb 25 évet kaphat. A hét férfiből és öt nőből álló esküdtszék öt nap alatt hozta meg a döntést.

A védelmét Donna Rotunno, Illinois állam egykori ügyésze látta el. Ő az úgynevezett buldog becenévre hallgató ügyvéd, akinek ez volt a második pere, amit elvesztett a 42-ből. Donna természetesen cseppet sem hisz a #metoo-ban, ezért is tudta teljesen tiszta lelkiismerettel védeni a filmmogult.

A bíróság március 11-én hirdeti ki, hogy milyen büntetést szab ki Weinsteinre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás