promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földönkívüli jelent meg élő adásban egy politikus mögött? Lesokkoltak a nézők, majd kiderült a sírvanevetős igazság
Borítókép:  Illusztráció - Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ egyik legfurcsább képe az, amit több ezren benéztek. Vagy túl sokat néztek tévét?

Valószínűleg ez a sajtótájékoztató örökre eltűnt volna az internet sűrűjében vagy éppen pöcegödrében, ha nem történik valami nagyon furcsa dolog a politikus háta mögött. Nem is a történés a nagyon különleges, hanem az, ahogyan valaki feltette a kobakjára a napszemüveget, majd ráhajolt a jegyzeteire.

Az agyunk pedig a pareidolia értelmében azonal arcot lát a jelenség mögött. Az internet persze rendkívül jól szórakozott a képen.

A Redditen kezdődött nagy közösségi eszmecsere a képről, sokan pedig meghökkenve konstatálták, hogy a politiksunő mögött bizony ALF ül, a tévétörténelem egyik legkedveltebb földönkívülije, akinek elég sajátos humora van.

ALF amúgy a sorozatban a Tanner-család garázsára zuhan rá, majd szépen lassan beilleszkedik a családba. Tényleg annyira hasonlít a népszerű sitcom-sztárra a nő a szemüvegben?

Elképesztően. Talán, ha kicsit hunyorítotok is, még jobban átjön a szédületes látvány.

Mi az a pareidolia?

A boldogulás és túlélés szempontjából fontos folyamat, az agyunk egy rakat helyen olyankor is arcokat lát, amikor szó sincs erről. Egyfajta túlélési technika tehát, hiszen az emberi elme kifejezetten arra van trenírozva, hogy az arcfelismerés alapján különböztesse meg az embereket, illetve egyéb élőlényeket, így a vadakat is.

Cikkajánló: De talán az internet valamennyi rejtélyes képet felülmúlja egy Tyson-meccsen készült felvétel, ott valóban járt egy időutazó? Íme az elmélet:

(via TZ.de)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás