promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrjöngtek az oltásellenesek, mert nem mehettek be a Foo Fighters koncertre
Borítókép:  Foo Fighters (Dave Grohl gitárral a kezében)/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teltházas volt a Dave Grohl, a Nirvana egykori dobosa és a Foo Fighters frontemberének koncertje, azonban nem mindenki élvezhette az előadást, amelyen csak oltásigazolással lehetett részt venni.

Miközben a Foo Fighters a COVID-19 világjárvány kezdete óta az első teltházas koncertjét adta, egy oltásellenes tüntetés fenyegetett a koncertjük előtt - számolt be a Los Angeles Times.

A Dave Grohl vezette rockzenekar kedden a kaliforniai Agoura Hillsben található Canyon Clubban lépett fel, mintegy 600 fős teltházas közönség előtt. Ahhoz, hogy jegyet kapjanak a koncertre, a rajongóknak a hétvégén hosszú sorban kellett állniuk, és igazolniuk kellett, hogy teljes mértékben be vannak oltva - írta az újság.

A követelmény felháborodást váltott ki az oltásokat ellenzők körében.

"Az emberek szétválasztása nem helyes"

- mondta az egyik tiltakozó a CBS helyi leányvállalatának, a KCAL Newsnak, miközben egy táblát tartott a kezében, amelyen az oltási politikát "modern szegregációnak" nevezte. 

"Azoknak, akiknek egészséges az immunrendszerük, ugyanúgy élvezniük kellene ezeket a szabadságjogokat, mint bárki másnak".

A különböző közösségi médiaplatformokon közzétett fotókon a gyűlésen résztvevők polgárjogi aktivistákhoz hasonlítják magukat, és "modernkori diszkrimináció" feliratú táblákat tartanak. Más táblákon olyan feliratok szerepeltek, mint

"Az oltási kötelezettség sérti a testi autonómiát"

és

"A Foo Fighters eladta magát a gyógyszeriparnak".

Az oltásellenes mozgalom egy ideje már a polgárjogi korszak faji egyenlőségi tüntetéseinek elemeit használja fel. 

Miután a többnyire fehér tüntetőkből álló tömeg a "We Shall Overcome" című dalt énekelte egy 2019-es oltásellenes tüntetésen a kaliforniai állami székházban, Sydney Kamlager-Dove képviselőnő, Los Angeles-i demokrata képviselő, a kaliforniai törvényhozói fekete frakció tagja a Politico című lapnak azt mondta, hogy az oltásellenzőknek a polgárjogi aktivistákhoz való hasonlítása "a rasszizmus határát súrolja". 

"Ez egy olyan mozgalom eltulajdonítása, amelynek valójában még nincs vége, és kihívást jelent leküzdeni"

- mondta Kamlager-Dove.

"Az oltások körüli egész beszélgetés valójában a kiváltságokról és a lehetőségekről szól. Ez egy személyes döntés. Luxus, hogy beszélgetést folytathatunk az orvosi mentességekről és arról, hogy szerintünk be kell-e oltani a gyermekünket vagy sem."

Eközben a Foo Fighters vasárnap a New York-i Madison Square Gardenben ad majd koncertet, ahol ugyanez az oltási kötelezettség lesz érvényben. Az Agoura Hills-is koncertből egy részletet pedig lent láthatnak.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás