Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ultragáz Zalatnay Cini-feldolgozás készült az év legkínosabb magyar filmjéhez

Ultragáz Zalatnay Cini-feldolgozás készült az év legkínosabb magyar filmjéhez

Zene, Film & Kultúra

Ultragáz Zalatnay Cini-feldolgozás készült az év legkínosabb magyar filmjéhez

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 12:16

Zalatnay Sarolta Fekete árnyék című slágere agyzsibbasztó formában, faarcú Walters Lilivel megspékelt verzióban tért vissza az Űrpiknik miatt.

Az Űrpiknik címet viselő magyar film, ami már a történetének rövid leírásával és az előzetesével több kárt okozott, mint egy csapat földönkívüli, és amely egyelőre az UFO, vagyis az Ultra Felesleges Ostobaság kategóriába tartozik, hamarosan inváziót indít, hogy a magyar mozikban szippantsa ki az emberek agyát.

A július 1-jén  debütáló film története szerint a különc Panna (Walters Lili) gyerekkorától kezdve próbál üzeneteket küldeni az űrbe, egy napon pedig a Földre érkezik a saját világában szintén különcnek számító űrlényfiú (Takács Zalán), hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Saroltát a pusztulásra ítélt bolygóról.

Persze ha egy filmben Zalatnay Saroltát kell megmenteni, akkor felcsendül néhány hamisítatlan Cini-sláger is, ráadásul az egyik leghíresebb dal vadonatúj verzióban is felcsendül.

„Zalatnay Sarolta több dala is megszólal a filmben. Az olyan lírai hangulatúak mellett, mint Az idők peremén, a Fekete Árnyék vadabb és pörgősebb. Mai füllel is ugyanolyan cool, mint amikor a 70-es években kijött. Nagyon szabad, inspiráló volt a közös munka a Freakin’ Disco-s srácokkal. Mindig úgy képzeltem, amikor a számaikat hallgattam, hogy az űrben zenélnek, most ez megvalósulhatott. Ráadásul még pinkre is festhettük őket és Walters Lili is csatlakozott hozzájuk a galaktikus színpadon, sok vágyam teljesült egyszerre”

- meséli a dalról Badits Ákos, a film rendezője.

Az eredetileg Freinreisz Károly és Adamis Anna által jegyzett Fekete Árnyék átdolgozását igazi kihívásnak tekintette még a filmzenék írásában jártas Freakin’ Disco is.

„Jó olyan alkalmazott zenei helyzetben kipróbálni magunkat, amiben van valami szokatlan, ami magunktól nem jutna eszünkbe. Itt ilyen volt a számválasztás, meg egyáltalán a feldolgozás ötlete és az, hogy énekesnővel dolgozzunk. Egy olyan zenei hagyatékhoz kellett hozzányúlnunk, ami talán mindannyiunkban nyomot hagyott valamilyen módon. Szuper zenészek játszák az eredeti számot, nincs kérdés benne, úgy szól, ahogy szólnia kell. Persze ezt utólag könnyű mondani, de akkor ez nagyon előremutató, modern zene volt, aminek óriási húzása és lendülete van, mai füllel hallgatva is. Mindenképp szerettük volna megtartani az energiáját és belecsempészni azt, amitől szerintünk ma érvényes és friss lehet egy olyan pop feldolgozás, ami vegyíti a ’70-es évek funk és progresszív rockját, a mai pszichedelikus rock és elektronika világával. A lehető legmesszebb akartuk repíteni, úgy, hogy közben hűek maradjunk a kiindulóponthoz”

- idézi fel a közös munka kezdetét Csizmás András.

A dalban Walters Lili énekel, aki a főszereplő Pannát is alakítja. Ő így emlékszik vissza a közös munkára és a klipforgatásra:

„Nagyon furcsa érzés volt átvedleni ezekbe a göncökbe. De nagyon jó! Néztem előtte Cini klipeket, a Vörös rákban egyszerűen annyira csodálatosan mozog. Szívdöglesztő. De csavarva van a dolgon, és amikor beléptem a stúdióba és rózsaszín fejjel fogadtak a fiúk, az megadta az alaphangját a napnak. Egyébként nagyon izgalmas volt őket munka közben nézni, csak légyként is elüldögélnék heteket a próbateremben. Az összhang és a testvériség, ami köztük van olyan szép, egy rezdülésből tudják mit akar a másik. Nagyon örültem, hogy így egy-két napra befogadtak, és a része lehettem”

A Fekete árnyék új verziójához készült videoklipet alább nézhetitek meg.

Borítókép: Csata Hanna - Mozinet

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria