promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amerika egyre őszintébben beszél az ufókról – közeleg a nagy bejelentés?
Borítókép:  KTSDesign / SCIENCEPHOTOLIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szakértő sem cáfolta, hogy idegen bolygókról származnak.

A Pentagon már 2019-ben elismerte, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak valóban volt ufókutatási programja, még ha ezt igyekeztek is hétköznapibb köntösbe csomagolni. Az AATIP (Fejlett Légi Fenyegetés Azonosító Program) elvileg szolgálhatott volna a földi nagyhatalmak ellenséges szándékú közeledése elleni fellépésre is, ám a gyakorlatban inkább az azonosítatlan repülő objektumok megfigyelésére, elemzésére használták.

Az AATIP egykori igazgatója, a csöves kinézetű Luis Elizondo valószínűleg sokak számára ismerős a History csatornán futó (természetesen szintén ufónyomozással foglalkozó) műsora révén. Nemrég a Fox News műsorvezetője faggatta a meglátásairól, egyenesen nekiszegezve a kérdést:

„Idegen bolygóról származnak az ismeretlen repülő tárgyak?”

Az egykori igazgató szerint ezt egyelőre nehéz megmondani, alapvetően három eset lehetséges ezzel kapcsolatban.

„Az ufók talán titkos földi technológiák, ám ez nagyon valószínűtlen, mert akkor már évtizedek óta ügyetlenül és sikertelenül próbáljuk leplezni őket. A második lehetőség szerint külföldi technológiák, amelyekről az amerikai kormányzat semmit sem tud, ez viszont a hírszerzés egyértelmű kudarca lenne. Szóval, ha nem a miénk, és nem más országoké, akkor valami egészen más lehet”

– fejtegette diplomatikusan Elizondo.

Véleménye szerint viszonylag egyszerű meghatározni, hogy mi földi és mi földönkívüli légi objektum, és az ufókra ötféle jellemzőt sorolt fel:

  • pillanatok alatti elképesztő gyorsulás,
  • hiperszonikus sebesség,
  • alacsony megfigyelhetőség,
  • eltérő közegekben haladás képessége,
  • valamint a repülés képessége szárnyak, motorok és más hasonló részegységek nélkül.

Elizondo szerint ezek az idegen járművek olyan megoldásokkal, karakterisztikával rendelkeznek, amelyeket egyelőre nemhogy utánozni, de még teljesen megérteni sem vagyunk képesek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás