promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hoppá: nem is trilógiának tervezték a Vissza a jövőbe filmeket
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az első rész váratlan sikere késztette az alkotókat arra, hogy folytassák a történetet.

Az 1985-ben bemutatott Vissza a jövőbe nem eleve trilógiának készült, de aztán a nagy siker a tervek átgondolására késztette az alkotókat. Az időutazós vígjáték 1989-ben és 1990-ben kapott további folytatásokat, és együttesen közel 1 milliárd dolláros bevételt hoztak.

Bár az első film cliffhangerrel zárul, a Marty és Jennifer gyerekeinek sötét sorsára utaló befejező mondatot a szerzők csupán egy gegnek szánták, nem pedig egy lehetséges folytatás kiindulópontjaként.

„Sohasem terveztük, hogy a Vissza a jövőbe folytatást kap. A repülő autó a végén csak egy vicc volt, de nagyszerűen működött. Mindenki ahhoz hasonlította, amit George Lucas csinált a Star Wars filmek végével. Én viszont kizárólag azért szorítottam, hogy hozza vissza a rá fordított pénzt”

– mondta szerényen Robert Zemeckis rendező. Ez bőven teljesült is, hiszen a 22 hétig forgatott első rész 19 millió dolláros gyártási költségével 388 milliós bevételt tudtak szembeállítani. A Vissza a jövőbe a Rambo második részét, illetve a Beverly Hills-i zsarut megelőzve az 1985-ös év legsikeresebbje lett a jegypénztáraknál.

Érdekesség, hogy az Universal Pictures filmstúdió még ilyen előzmények után sem hitt feltétlenül a második film sikerében.

„Amikor a második rész elkészült, hajlandó lettem volna úgy reklámozni, mint egy trilógia középső darabját. Az elnök viszont azt mondta, hogy legyen ez simán csak egy második film, a nézők ráérnek később értesülni a harmadikról”

– emlékezett vissza Bob Gale forgatókönyvíró-producer.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás