promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Liz Taylor felszarvazta Leia hercegnő anyját
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A bővérű színésznő nyolcszor házasodott, de végül magányosan halt meg.

Elizabeth Taylor a hatvanas-hetvenes évek egyik legnagyobb filmcsillagának számított, aki 8-szor házasodott, tehát sohasem voltak aggályai párkapcsolati kérdésekben. Richard Burtonnek kétszer is igent mondott, előtte pedig egy bizonyos Eddie Fishernek fogadott örök hűséget.

A színész-énekes férfi Debbie Reynoldsot dobta miatta, akit nemcsak az Ének az esőben női főszereplőjeként ismerünk, de ő volt az édesanyja a Star Wars Leia hercegnőjét alakító Carrie Fishernek is.

A dolog pikantériája, hogy Debbie és Liz Taylor jó barátnők voltak, így gyakran találkoztak családi, baráti társaságban is. Amikor Liz Taylor akkori férje, Mike Todd életét vesztette egy repülőgép-szerencsétlenségben, „Leia hercegnő” apja, Eddie Fisher nem restellt vigaszt nyújtani a gyászoló özvegynek – elevenítette fel a Mirror.

Fotó: Profimedia

Hamarosan ott is hagyta érte a feleségét és a gyermekeit, nagy botrányt kavarva a sokat látott Hollywoodban.

„Eddie és Elizabeth rengeteg gúnyolódó megjegyzést kapott. A férfit jószándékú, opportunista vesztesnek nyilvánították, míg a színésznőt rosszlánynak, az otthonokat feldúló prostinak állították be. Debbie pedig ártatlan, jó kislányként, gyanútlan áldozatként és szingli anyukaként bukkant fel a történetben, elnyerve a közvélemény szimpátiáját”

– vázolta fel a bonyolult helyzetet Reynolds és Fisher fia, Todd.

„Sohasem éreztem keserűséget Elizabeth miatt. Egy férfi csak akkor hagy el egy nőt egy másikért, ha tényleg menni akar. Amikor Mike Todd meghalt, éppen én küldtem el Eddie-t, hogy segítsen Elizabeth-nek. De nem hiszem, hogy ő valaha is szerette Eddie-t, inkább csak a gyászidőszakra akart valakit maga mellé”

– összegezte később Debbie Reynolds. Talán jól is látta a helyzetet, hiszen négyévnyi házasság után, 1963-ban Liz Taylor ezt a férfit is dobta, mert a Kleopátra forgatásán beleszeretett Richard Burtonbe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás