Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kurt Cobain koncert közben mentett meg egy lányt, akit éppen molesztáltak – videó

Kurt Cobain koncert közben mentett meg egy lányt, akit éppen molesztáltak – videó

Zene, Film & Kultúra

Kurt Cobain koncert közben mentett meg egy lányt, akit éppen molesztáltak – videó

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 08:38

A legendás énekes, Kurt Cobain a halála előtt mindössze pár hónappal meggátolta, hogy molesztáljanak egy lányt a Nirvana egyik koncertjén, és erről felvétel is készült.

Az 1987-ben alakult Nirvana minden idők egyik legikonikusabb bandája, és ez nem csupán a „Smells Like Teen Spirit” című daluknak, vagy az egész műfajra gyakorolt hatásuknak köszönhető, hanem a frontember, Kurt Cobain tragédiájának is, aki 1994. április 5-én, mindössze 27 évesen saját kezével vetett véget életének. Azóta is rengetegen gyászolják őt, és ez nem véletlen, hiszen állítólag elképesztő ember volt, és ezt igazolja a következő történet is.

A Nirvana 1993. december 31-én adott egy koncertet Oaklandben, és Kurt Cobain éppen a „Jesus Doesn't Want Me for a Sunbean” című dalt adta elő gitárral, mikor észrevette, hogy egy férfi fogdos, molesztál egy lányt a nézőtéren. Az énekes rögtön felpattant, eldobta a gitárját és szólt a biztonságiaknak, hogy azonnal intézkedjenek – a szexuális zaklatót ezek után nyilvánosan megalázták, kinevették, majd kivezették, hogy örökre megtanulja a leckét.

Kurt Cobain a barátai szerint mindig is az elvek embere volt, így nem meglepő, hogy ilyen határozottan közbelépett, hiszen szívén viselte a szexuális erőszak elleni harcot, és egy olyan világban szeretett volna élni, amiben nem létezik ez a fogalom. Még egy ezzel kapcsolatos dalt is írt „Rape Me” címmel, ami annak idején nagy port kavart.

Itt lehet megtekinteni Kurt Cobain hősiességét:

Ha bárki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akkor hívja a krízishelyzetben lévők számára a nap 24 órájában fenntartott, ingyenesen hívható 116-123-as, vagy a 06-80-820-111-es telefonszámot. Ha valaki másról van szó, akinek szüksége lehet a segítségre, akkor ezen az oldalon találhat információkat.

Borítókép: Kurt Cobain / Profimedia