promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A halottak hadserege: zombik, Dave Bautista és a nagy kaszinórablás – kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett Zack Snyder várva-várt akció-horrorja, A halottak hadserege, amiben Dave Bautista próbál kirabolni egy kaszinót zombiapokalipszis idején, és már ebből is látszik, hogy nem az eszéért fogjuk imádni ezt a filmet.

A zseniális Zack Snyder (300, Watchmen) a 2004-es Holtak hajnala után végre visszatért a zombikhoz, ráadásul egy elég ütős alkotást hozott nekünk, ugyanis A halottak hadserege nem csupán egy helyenként egészen feszült túlélőhorror, de egy tökös akciófilm is egyben, ami nagyon meghálálja, ha kikapcsoljuk az agyunkat – mivel nem túl okos, de legalább egyszerű és szórakoztató.

A történet szerint Scott Ward (Dave Bautista) a gyorsan összehozott csapatával együtt elvállal egy 200 milliós kaszinórablást, de van egy kis bökkenő: a zsákmány a fallal és konténerekkel körbevett Las Vegasban van, amit már hosszú évek óta zombik uralnak, így nem csupán a dollárhegyeket rejtő profi széfet nehéz feltörni, de maga az oda vezető út is életveszélyes – arról nem is beszélve, hogy az élőhalottak közel sem olyanok, mint gondolnánk, ugyanis vannak közöttük okos, gyors egyedek is.

Természetesen a pénz megszerzése mellett szinte mindenkinek van valami egyéb hátsó szándéka is, ráadásul szinte semmi sem halad a tervek szerint. Hőseink hamar egy feldühödött zombihadsereggel néznek szembe, és a gyors meggazdagodás helyett máris a túlélés lesz a legfőbb cél – és ez annyira fontos, hogy még az okos döntéseket is háttérbe szorítják emiatt, de így legalább kapunk pár igazán meglepő jelenetet.


Kép: A halottak hadserege / Profimedia

Zack Snyder mindig is értett a hangulatteremtéshez és a stílushoz, így erre nem lehet panaszunk, viszont aki ismeri a munkásságát, az tudja, hogy a rendező nem a túlbonyolított történeteiről híres, és ez most is így van: a cselekmény kicsit lapos és kidolgozatlan, az emberi szálak érdektelenek, érzelmek pedig nincsenek, de nem is ezek miatt várták milliók A halottak hadseregét.

Ez a film tele van vérpezsdítő őrültséggel, így egyebek között láthatunk egy zombi tigrist, illetve lovagló élőhalottat is, szóval érezni, hogy egy pillanatig sem vették komolyan magukat a készítők, csupán az volt a céljuk, hogy mi jól érezzük magunkat, miközben olyan vad dolgokat tapasztalunk, amiket eddig valószínűleg még soha nem volt alkalmunk.

A színészektől ne várjunk sokat, hiszen ők csak biodíszletként funkcionálnak, annak viszont nagyon jók.

Az akciójelenetek viszont ezerrel pörögnek, fröcsög a vér, hullanak a testrészek, és igaz, hogy az alkotás csak az utolsó harmadban indul be igazán, de akkor megállíthatatlan lesz és csak tátott szájjal tudjuk figyelni, hogyan tesznek rá még pár lapáttal az agymenésre.


Kép: A halottak hadserege / Profimedia

Nem kell sokat várni ettől a műtől, hiszen Zack Snyder nem elgondolkodtatni akarja a nézőt, hanem kirángatni a hétköznapok szürkeségéből, ezt pedig meg is teszi menő lassítások és látványos lövöldözések segítségével, miközben helyenként félelem nélkül mutatja meg a zombimészárlás legundorítóbb részleteit is.

Hiába vannak hibák, mégis nagyon szerethető ez a film, mert végig képes lekötni minket és érezni, hogy az alkotók oda akarták tenni magunkat a lehető legjobb élmény elérésének érdekében.

A halottak hadserege őrülten szórakoztató, brutális és epikus. Egy igazi agyatlan kikapcsolódás, ami pontosan ennyi akar lenni, egy kicsivel sem több, ez pedig teljes mértékben működik, így Zack Snyder ismét egy jó filmmel ajándékozott meg minket.

Mindenkinek ajánlott, aki bírja a zombis akció-horrorokat, Dave Bautista keménykedését vagy Zack Snyder különleges stílusát. Senkit se riasszon el a közel 2,5 órás játékidő, az alkotás szépen építkezik a nagy finálé felé, ami jó eséllyel nem fog csalódást okozni a műfajt kedvelő közönségnek.

A halottak hadserege már elérhető Netflixen, itt lehet megtekinteni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás