promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akik az életemre törnek: Angelina Jolie újra akciózik, de bár ne tenné – kritika
Borítókép:  Angelina Jolie az Akik az életemre törnek című filmben / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett Angelina Jolie legújabb akciófilmje, az Akik az életemre törnek, amit a Wind River és a Sicario készítője csinált, de valami nagyon félrement, ugyanis a tőle megszokott zsenialitás morzsája sincs meg ebben a semmitmondó, buta alkotásban.

Az Oscar-jelölt Taylor Sheridan eddig olyan alkotásokkal bizonyított, mint például a Sicario - A bérgyilkos, Wind River - Gyilkos nyomon vagy A préri urai, és már ilyen kevés filmből is átjött a rideg, szinte sokkoló stílusa, ami igazán maradandóvá és keménnyé teszi a munkáit. Rengetegen várták már a legújabb akciófilmjét, aminek ráadásul Angelina Jolie a főszereplője – és éppen ezért olyan fájó a csalódás, hiszen minden adott volt ahhoz, hogy egy újabb mesterművet kapjunk.

Az Akik az életemre törnek című filmben Angelina Jolie egy kicsit őrült, belső démonokkal küzdő tűzoltót alakít, aki a vadonban figyeli az erdőtüzek jeleit, majd hirtelen belebotlik egy fiatal fiúba (Finn Little), akinek két bérgyilkos (Aidan Gillen és Nicholas Hoult) van a nyomában. Ezek után együtt kell menekülniük, ellenségeik pedig nem riadnak vissza még a legmocskosabb eszközöktől sem annak érdekében, hogy elkapják őket.

Ez lehetett volna egy könyörtelen, precíz, realisztikus alkotás is, amiben a sarokba szorított, motivált főhősünk a tapasztalataira és az intelligenciájára hagyatkozva legyőzi a rosszakat, majd megmenti a napot, de helyette kaptunk egy kellemetlen klisébombát, ami unalmas, tele van ostobasággal, ráadásul még Angelina Jolie sem jó benne.


Kép: Angelina Jolie és Finn Little az Akik az életemre törnek című filmben / Profimedia

Ebben a filmben nincs se feszültség, se érzelem, a dolgok csak úgy megtörténnek, történetszálak eltűnnek, ránk pedig egyáltalán nincs hatással a cselekmény, pedig szerencsétlen srác minden második jelenetben zokog, hátha megsajnáljuk.

De mi csak nézzük, ahogy lelketlenül lövöldöznek és menekülnek az emberek, miközben a háttérben tombol a digitális erdőtűz, és közben azon gondolkodunk, hogy ennek mi értelme van így, ugyanis teljesen élvezhetetlen az egész.

Nincsenek se látványos akciójelenetek, se értelmes párbeszédek, de még 1-2 normálisabb poénnal se próbálkoznak a készítők, hátha jobb lesz az élmény. Kicsit olyan érzés, mintha muszájból készült volna el ez a film, pedig amúgy a két bérgyilkos egész érdekes lett volna, de lehet, hogy csak azért, mert a többi karakter rettenetesen szürke és felejthető.


Kép: Angelina Jolie az Akik az életemre törnek című filmben / Profimedia

Az Akik az életemre törnek Angelina Jolie nagy visszatérése helyett csak egy pocsék akciófilm lett, ami sértően egyszerű és semmitmondó – igazi csalódás.

Érthetetlen, hogy lett ez ennyire buta és lapos, amikor volt egy zseniális rendező/forgatókönyvíró és egy remek főszereplő, akik közös erővel hozhattak volna nekünk egy igazán különleges alkotást.

Ez a film maximum akkor ajánlott, ha tényleg nincs más választásunk. Alapból egy gyenge közepes film lenne, de egyenesen megbocsáthatatlan, hogy nem használták ki a projektben rejlő potenciált, ráadásul elpazarolták Angelina Jolie-t, aki sokkal jobbat érdemel egy ilyen semmilyen alkotásnál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás