promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Steve Martin okozta Bruce Lee halálát?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A pályájuk indulásánál állítólag közös filmben szerepeltek, de ez csak városi legendának bizonyult.

A hongkongi származású harcművész és színész Bruce Lee 1941-ben szó szerint csecsemőként kezdte a filmezést. Első igazi sikerét A nagyfőnök című mozialkotásban aratta (1971), amelyet a következő évben a Tomboló ököl című karatefilmben is meg tudott ismételni (1972).

Fotó: Profimedia 

Utóbbi meglehetősen érdekes munka volt, hiszen nemcsak Bruce Lee szerepelt benne, hanem kaszkadőrként Jackie Chan is, míg Jet Li 1994-ben remake-et készített belőle. A Tomboló ökölben állítólag a komikus Steve Martin is játszott, sőt kulcsszerep hárult rá.

Ez azonban csak egy régi és alaptalan legenda, amelyet érdemes megcáfolni. A film záró jelenetében Bruce Lee nekiront egy halom rendőrnek, és valószínűleg életét veszti az egyenlőtlen küzdelemben (a film ezt csak sugallja, de már nem mutatja).

A sortüzet leadó zsaruk közt kétségkívül ott álldogál egy fehér hajú férfi is, akit azonban csak nagy jóindulattal lehetne az akkor 27 éves Steve Martinnak gondolni. Akkor még nem is volt tejfehér haja, bár nagyjából 30 évesen már erősen őszülni kezdett.

A városi legenda kitalálója Bey Logan moziszakértő volt, aki a Tomboló ököl DVD-változatához készítette a kommentárt. Ebben említette meg viccesen, hogy a film záró jelentében Steve Martin is feltűnik, de nem gondolta volna, hogy ezt bárki is komolyan veszi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás