promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titokban elkészült az Örömapa falatnyi folytatása – kritika
Borítókép:  Diane Keaton és Steve Martin az Örömapa 3 (-féleség) című filmben / youtube.com/Netflix (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jótékonysági céllal tértek vissza a koronavírus-járvány közepén az Örömapa színészei, és akármennyire is rövid ez a „harmadik rész”, annál meghatóbb, szórakoztatóbb és ártatlanabb lett a végeredmény – ráadásul még meglepetéseket is tartogat a rajongóknak.

Biztosan sokan emlékeznek még Nancy Meyers már szinte klasszikusnak számító, kellemes kis családi komédiájára, az Örömapa című 1991-es filmre. Elég nagy siker volt, és még egy folytatást is kapott pár évvel később, ráadásul olyan színészek tűnnek fel benne, mint Steve Martin, Diane Keaton vagy Martin Short, akiket mindig jó nézni.

Most a Netflix jóvoltából elkészült az Örömapa „folytatása”, de kevesebb, mint félórás, végig Zoomon beszélgetnek a karakterek, és voltaképpen csak azért született meg, hogy a járvány ideje alatt ezzel gyűjtsenek egy kis pénzt az éhezőknek – szóval nemes céllal gyűltek össze a kedvenceink.

A történet napjainkban játszódik, és a szereplők életére is nagy hatással van a koronavírus, így ők is csak online tudnak kommunikálni egymással. Jó érzés újra látni őket, és mosolyogni az apuka hülyeségein, de természetesen nem maradhat el a szokásos szívmelengető gesztus sem, így az új epizód lényegében egy virtuális esküvőről szól.


Kép: Örömapa 3 (-féleség) / youtube.com/Netflix (screenshot)

Nancy Meyers tökéletesen elkapta a hangulatot, hiszen annyira egyszerű és kedves minden, hogy egyből el is felejtjük a világ gondjait, hiába vannak a szemünk előtt. Egészen elérzékenyülhetünk a színészek reakciói láttán, mivel tényleg olyan, mintha mi is belecsöppentünk volna egy mókás családi találkozóba, amiből csak úgy áramlik a szeretet.

Csupán egy jótékonysági rövidfilmről van szó, de mégis egy remek folytatásként éljük meg az Örömapa 3 (-féleség)-et, mivel visszaadja a régi varázslatot, emlékeket idéz elő, amikhez hozzá is tud tenni, és úgy összességében akármennyire is átlagos maga az ötlet, mégis megható élményt nyújt.

Ezek alapján biztos, hogy lenne értelme csinálni egy rendes harmadik részt, hiszen a Banks család még mindig humoros, szórakoztató és szerethető. Ezzel az alkotással pedig körülbelül meg is kaptuk az egyetlen olyan különkiadást, aminek valamilyen szinten volt is értelme, hogy elkészüljön.

Itt lehet megtekinteni az egész Örömapa 3-at:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás