promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy 80 éves kritika miatt nem számít többé tökéletes filmnek az Aranypolgár
Borítókép:  Orson Welles az Aranypolgár című filmben / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokak szerint az Aranypolgár minden idők legjobb filmje, és ezt a Rotten Tomatoes 100 százalékos értékelése is bizonyította, de most egy 80 éves negatív kritika miatt 99 százalékra csúszott le Orson Welles klasszikusa.

1941-ben mutatták be az Aranypolgár című zseniális filmet, amit összesen 9 Oscar-díjra jelöltek, és ebből egyet meg is nyert. Orson Welles mesterművét máig minden idők egyik legjobb, legfontosabb alkotásának tartják, mivel még a modern közönségre is nagy hatással van, szóval nem véletlen, hogy a Rotten Tomatoes nevű oldalon tökéletes, 100 százalékos értékelést kapott 115 kritikus véleménye alapján – majd jött a 116. és mindent elrontott.

Találtak egy 80 évvel ezelőtti kritikát, ami annak idején eléggé lehúzta az Aranypolgárt, így miután azt is hozzácsapták az eddigi véleményekhez, „csupán” 99 százalékot jelzett a mutató, ami azt jelenti, hogy többé nem számít tökéletes filmnek Orson Welles klasszikusa, ez pedig természetesen sokakat felháborított.

Igazából nem sokat számít egy kritikus véleménye, hiszen az idő eldöntötte, hogy az Aranypolgár tényleg egy értékes mű, ami kiállta a változások próbáját és még most is valódi filmtörténeti mérföldkő. Viszont tényleg frusztráló lehet a rajongóknak, hogy nyolc évtized után előkerült egy negatív vélemény, ami elcsúfította azt az impozáns 100 százalékos eredményt – de ettől függetlenül mindenki tudja, hogy még mindig fantasztikus az Aranypolgár.

Mi sem bizonyítja jobban az Aranypolgár jelentőségét, hogy még a forgatókönyvírójáról is film készült, amit ráadásul David Fincher (Benjamin Button különös élete, Holtodiglan) készített:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás