promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hol van az utolsó Orson Welles film?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A The Other Side of The Wind című alkotást a legendás filmrendező születésének 100. évfordulóján, 2015-ben akarták bemutatni. Az 1970 és 1976 között forgatott film befejezéséhez sikerült 406 ezer dollárt összegyűjteni, a kampányt olyan hírességek támogatták, mint Clint Eastwood, Steven Soderbergh, Sofia Coppola, JJ Abrams és Wes Anderson – hozta le a The Guardian. A film befejezésének munkálatait Peter Bogdanovich vezeti, a rendezőt maga Orson Welles kérte meg annak idején arra, hogy halála esetén fejezze be művét. Bogdanovich a múlt héten a Le Monde című francai napilapnak arról beszélt, nem tudja mikor kerülhet a film a mozikba.

Elvileg a csúszás oka az, hogy Welles egykori partnere és munkatársa, Oja Kodar horvát színész még mindig vonakodik átadni a film negatívjait, holott két éve már megszületett a megállapodás a filmjogok megvásárlásáról Welles örököseivel, köztük Kodarral.
A 75 éves Kodar szerepel is a filmben, amely egy veterán filmrendező, John Huston visszatéréséről szól, aki képtelen befejezni utolsó filmjét. A film a filmbenként aposztrofált alkotásban Kodar mellett Susan Strasberg, Lilli Palmer, az ifjú Dennis Hopper és Peter Bogdanovich is feltűnik - utóbbi magát alakítja a vásznon: egy fiatal, feltörekvő rendezőt.

Orson Welles rajongóinak honlapja, a Wellesnet tudni véli, hogy a Netflix-szel folynak tárgyalások a film befejezéséről, az internetes műsorszóró állítólag 5 millió dollárt ajánlott fel a célra, az összegből egy dokumentumfilm is készülne. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás