promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négyezer ember, maszk nélkül a Brit Awards-gálán? Ez érdekes lesz
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Négyezer ember tombolhat maszk nélkül a Brit Awards zenei díjátadó gálán, ez lesz az első olyan nagyszabású rendezvény, amelyet ilyen komoly közönség részvételével tartanak meg a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása után Nagy-Britanniában.

 

 

 

Maszk nélküli esemény a koronavírus-járvány kellős közepén? Ezt elég érdekes elképzelni, a britek azonban véghez viszik a Brit Awards zenei díjátadó gáláján, amelyet a tervek szerint május 11-én a londoni O2 arénában rendeznek meg. -írja a 24.hu

A rendezvényt a brit kormány kutatóprogramjának keretében engedélyezték: a kormány azt vizsgálja, hogy megrendezhetőek-e biztonságosan zárt térben, ilyen nagy közönséggel megtartott események. 

A közönség több, mint a fele, 2500 fő ajándékba kapta a belépőjegyét, mivel vállalják, hogy nem viselnek majd maszkot az arénában. Azt azonban mindenkinek igazolnia kell, hogy nem koronavírus-fertőzött. A gála után viszont ismét tesztelik őket, és kontaktadataikat is meg kell adniuk. Az eredményeket a brit koronavírusteszt- és követési rendszerben dolgozzák fel.

A négy díjra jelölt énekesnő, Dua Lipa közleményében úgy fogalmazott:

Nagyon örülök, hogy egy ilyen kemény év után a rendezvényen elismerhetik a járvány frontvonalában dolgozókat. Mindenkinek inspirációt jelentettek. A Brit Awards-gálát pedig, amely mindig is különleges esemény volt, a jelenlétük biztos emlékezetessé teszi majd.

Az idei, 41. díjátadó azért is különleges, mert először fordul elő, hogy az év albuma díj mezőnyében női előadók vannak többségben. Nagy-Britanniában azonban május 17-ig még biztosan nem nyithatnak újra a múzeumok és a vendéglátóhelyek.

Magyarországon viszont, ha a lakosság átoltottsága elérni a 3,5 millió főt, akár már szombaton kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás