promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közel 1 milliárdot ér a legdrágább képregény – Kitalálod, melyik szuperhős szerepel benne?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rekordot érő összegért kelt el az Action Comics első száma, ami nem meglepő, hiszen sokak szerint ez a képregény alapozta meg a modern szuperhős-lázat.

Az utóbbi években/évtizedekben ismét tombol a képregényláz, ami annak is köszönhető, hogy manapság már mindenhol ott vannak a különböző szuperhősök – legyen az egy mozifilm, tévésorozat, zabpelyhes doboz, sebtapasz vagy akár egész hátas tetoválás. Ahogy egyre népszerűbbek lettek ezek a karakterek, úgy drágultak folyamatosan a róluk szóló képregények, most pedig megszületett a legújabb rekord.

3,25 millió dollárért, vagyis nagyjából 980 millió forintért kelt el az Action Comics első száma, ami Superman legelső feltűnését tartalmazza. Állítólag ez volt az a képregény, amivel minden elkezdődött, és ebből épült fel a ma is tomboló szuperhős-láz, szóval érthető, hogy miért adtak érte ilyen rengeteg pénzt.

Az 1938-ban megjelent Action Comics #1 csupán 10 centbe került annak idején, és összesen 200.000 példányt készítettek belőle. Egyes becslések szerint körülbelül 100 darab maradt fent belőle, és azok is elég vegyes állapotban. A rekordot érő példány 8.5-ös, azaz kiváló kondícióban van, ezért is ér ilyen sok pénzt. Az előző tulaj még 2018-ban vette 2 millió dollárért, szóval elég jó befektetést jelentett számára.

Itt lehet megnézni rekorder képregényt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás