promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
30 év után előkerült A Gyűrűk Ura olcsó, szovjet TV-változata – Nézd meg most!
Borítókép:  youtube.com/Channel 5 Russia (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem Peter Jackson volt az első, aki filmet készített A Gyűrűk Ura könyvekből, ugyanis 1991-ben a szovjetek csináltak maguknak egy rendkívül olcsó, gagyi verziót az egykori Leningrad Televízióra.

Peter Jackson 2001-ben mutatta be A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége című alkotást, amit rögtön 4 Oscar-díjjal jutalmaztak, és elindította minden idők egyik legsikeresebb, legkedveltebb trilógiáját. A J. R. R. Tolkien könyvein alapuló művek igazi kultuszfilmekké váltak, és az emberek többsége ezeknek köszönhetően ismerkedett meg a szerző különleges világával – pedig 30 éve a Szovjetunió is megcsinálta a saját adaptációját.

1991-ben mutatták be az egykori Leningrad Televízión A Gyűrűk Ura-trilógián alapuló Khraniteli című kétrészes filmet, ami valószínűleg már akkor is gagyinak hatott, hiszen tele volt olcsó díszletekkel és rettenetes effektekkel – de manapság pont, hogy emiatt képvisel értéket, ugyanis rendkívül szórakoztató mai szemmel az igénytelensége.

Az alkotást mindenki elveszettnek hitte, de a csatorna utódja, a Channel 5 most felrakta YouTube-ra mind a két részt, a rajongók pedig nem tudnak betelni vele, hiszen egyszerűen megbabonázza a nézőt a zene, a látvány és a hangulat, amit csak egy igazi szovjet mű képes közvetíteni a közönség felé.

Igazi csoda, hogy láthatjuk a Khranitelit, hiszen három évtized azért elég sok idő, ráadásul még a felvétel minősége is egész jó a korához képest. Tényleg mindenképp érdemes megnézni, főleg az amerikai verzió kedvelőinek, ugyanis teljesen új élményt ad:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás