promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van bontatlan videójátékod? – 35 év múlva akár 200 millió forintot érhet
Borítókép:  Illusztráció / ProfiMedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rekord összegért kelt el egy 35 évvel ezelőtt kiadott Super Marios Bros., ami állítólag végig egy fiókban hevert, mert megfeledkeztek róla.

Tavaly nyáron egy árverés keretein belül 114 ezer dollárt, azaz nagyjából 35 millió forintot adott valaki egy elképesztően jó állapotban lévő Super Mario Bros.-játékért, amit még Nintendóra adtak ki. Ez olyan hatalmas összeg volt, hogy rekordnak minősült, de most úgy néz ki, hogy trónfosztás történt, és nem meglepő módon ez is Super Marióhoz köthető.

660 ezer dollárért, vagyis több mint 200 millió forintért kelt el a napokban egy 1986-os, bontatlan Super Mario Bros., aminek az a különlegessége, hogy 9.6-os (szinte tökéletes) kondícióban van, ráadásul negyedik kiadás, és ez volt az egyik első széria, amit műanyag fóliába csomagoltak – még különleges kód is van rajta, mivel extra rövid ideig gyártották.

Ez a legrégebbi bontatlan Super Mario Bros., amit valaha is árverésre kínáltak, ráadásul nem akármilyen történet áll mögötte: a tulajdonosa még 1986-ban vásárolta meg, majd egészen idáig ott tengődött a fiókjában, mivel megfeledkezett róla – most meg ennek köszönheti, hogy több évtized után meggazdagodott, miközben még rekordot is döntött.

A felfoghatatlan összeg még az aukció szervezőit is meglepte, de ebből is látszik, hogy egyre nagyobb értéket képviselnek a videójátékok, szóval lehet, hogy jobban tennénk, ha párat megőriznénk bontatlanul, hátha abból vesznek majd maguknak házat az unokák.

Íme az új rekorder:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás