promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a legjobb húsvéti filmek, amiket nézhetsz az ünnep alatt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagypéntek előtt egy igazi húsvéti filmajánlóval készültünk nektek. Ti hányat láttatok ezek közül?

A húsvéti filmeknek ugyan nincs akkora kultuszta, mint a karácsonyiaknak, mindazonáltal így is van belőlük bőven. Úgy gondoltuk, ezúttal összegyűjtünk olyan húsvéti filmeket, amelyek között mindenki megtalálhatja a magának valót; legyen szó bibliai témájúról, családi filmről, romantikus alkotásról, vagy őrült vígjátékról.

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Ehhez a filmhez nem fűznék túl sok mindent, hiszen a napokban éppen erről írtunk filmajánlót. Jean-Paul Belmondo alkotása igazi húsvéti örökzöld. Hogy miért, azt az alábbi cikkben olvashatjátok.

Annie Hall

Bár nem sokban érinti a húsvétot, van benne egy húsvéti ebédjelenet. Szóval ha a Die Hard lehet karácsonyi film, akkor ilyen alapon Woody Allen klasszikusát is hívhatjuk húsvéti filmnek.

Leírás: Rendkívül zavaros Alvy Singer, a negyvenéves tévékomikus magánélete. Egyrészt idegbeteggé teszi New York állandó lüktetése, másrészt a közelmúltban elhagyta a barátnője. Ebben a felfokozott lelkiállapotban Alvy visszatekint az életére, a gyerekkorától kezdve egészen a különböző nőügyekig. Közülük is kiemelkedik az Annie Hallhoz fűződő kapcsolata. Egyfelől inába szállt a bátorsága, hogy elkötelezze magát, ám amikor Annie hátat fordított neki, minden áron vissza akarta szerezni.

Húsvéti parádé

Egy igazi húsvéti musical 1948-ból, főszerepben az Óz, a csodák csodája Dorothy-jával, Judy Garlanddel, és Fred Astaire-vel.

Leírás: Don Hewes, a Broadway egyik sztártáncosa egy tánckarból emelte ki Nadine Halet, akivel azóta szerelmespárként szép karriert futottak be. Nadine azonban nagyobb sikerre vágyik, ezért szólókarrierbe kezd. Döntésével mélyen megbántja Dont, aki bosszúból úgy dönt, bebizonyítja, hogy bárkiből képes egy új Nadine Halet faragni. Egy magányos görbe estén egy bárban belebotlik egy középszerű táncosnőbe, Hannahba, és azonnal szerződést kínál neki. A lány kezdetben nem több mint egy csetlő botló kezdő, fokozatosan azonban bebizonyítja hogy igenis tehetséges. Don mindössze kísérleti nyúlnak tekinti a lányt, Hannah azonban fülig beleszeret partnerébe.

Shop-show

Ugyancsak a Jézus Krisztus-, és nyuszimentes húsvéti filmek sorát erősíti a Shop-show, ami egy igazi őrültség, de könnyed szórakozásnak megteszi.

Leírás: Brodie és T.S. állandóan az ultramodern plazában lógnak, jóllehet nincs a világon semmi dolguk, mégis: egyszerűen imádnak ott lébecolni. Most az egyszer teendőjük is akad: mindkettőjüknek lelépett a barátnője, s ők minden követ megmozgatnak a könnyűvérű csajok visszahódítására. Úgy tűnik azonban, leküzdhetetlen ellenállásba ütköznek, de csak amíg a színre nem lép Jay és Néma Bob - a Shop stopból és a Comic Stripből megismert bohókás figurák - akik éppen itt fejtik ki áldásosan destruktív tevékenységüket, dugába döntve ezzel a bevásárlóközpontban sorra kerülő televíziós show-műsort.

Jégkorszak: Húsvéti küldetés

Akárcsak karácsonyra, a Jégkorszak alkotói húsvétra is csináltak egy 25 perces rövidfilmet, amit a gyerekek imádni fognak.

Leírás: Ethel, a madármama egy kis időre rábízza Sid-re a tojásai őrzését. Mindez pedig annyira jól sikerül, hogy Sid rövidesen újabb és újabb megbízást kap, majd belendül számára a tojáskeltető biznisz. Ám rosszakarókból mindig akad, így amikor a húsvéti tojásoknak sorra lába kél, Clint, Manny és Diego azonnal a barátjuk segítségére sietnek.

Nézd meg itt a teljes filmet!

Nyúl Péter

Ahogy nincs karácsony Kevin nélkül, úgy 2018 óta nincs húsvét Nyúl Péter nélkül. A kis ugrifülesek kalandjaitól odáig voltak, mikor kijött a mozikban, és ha nincs a pandmia, már láthattuk volna a folytatását is. De ami késik nem múlik.

Leírás: Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot.
Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban.
A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.

Micimackó - Tavaszolás Zsebibabával

Gondolom senkit sem lep meg, hogy a húsvéti nyuszit ebben a mesében a Százholdas Pagony rend-, és tisztaságmániás Nyuszija játssza. Micimackó-rajongóknak kötelező darab!

Leírás: Kitavaszodott a Százholdas Pagonyban, és a hosszú tél után kicsattanó örömmel ugrándozik a zöldellő mezőn Zsebibaba. Élvezi a meleget, hallgatja a madárdalt, ugrál és bugrál, legszívesebben magához ölelné az összes barátját, hogy vele együtt ünnepeljék a tavasz beköszöntét. És Zsebibaba meg is teszi. Sorra felkeresi a pagony lakóit, hogy együtt kürtöljék világgá, milyen jó, ha itt a tavasz. Nyuszi azonban nem akar ünnepelni, hiszen számára a tavasz nem a hancúrozást jelenti - igazából Nyuszinak semmi nem jelenti a hancúrozást, hanem a tavaszi nagytakarítást! Nekilát hát kicsinosítani üregét és hallani sem akar arról, hogy léháskodással töltse ezt a szép napot. Zsebibaba azonban ezt nem hagyja ennyiben.

Pom-Pom meséi: A csipogó húsvéti tojás

Igazi húsvéthoz illő Pom-Pom epizód, ami mindössze 9 perc, és amit itt meg is tudtok nézni.

Jézus Krisztus szupersztár

Tim Rice és Andrew Lloyd Webber azonos című rockoperájának Oscar-jelölt adaptációja.

Leírás: A sivár, félsivatagi táj közepén ősi romok mesélnek a régmúlt nagy eseményeiről. Ütött-kopott autóbusz áll meg előttük, a társulat tagjaival, akik a jelmezek kicsomagolása után nyomban nekiállnak, hogy előadják minden idők legnagyobb történetét. Júdás egy szirt fokán ülve végigtekint a pusztaságon, s azon elmélkedik, minő veszedelmeket zúdított Jézus a szegény zsidó népre. Ám a Messiás eljövetele nem csupán előtte talány. Kezdetben a többi tanítvány is értetlenül áll a Megváltó cselekedetei, s önkéntes áldozatvállalása előtt - egészen a szükségszerű végső áldozathozatalig: a keresztig.

A passió

Mel Gibson zseniális alkotása Jézus Krisztus utolsó óráiról, ami hatalmas botrányt váltott ki. Véleményem szerint viszont soha nem készült még ennyire valósághű és hiteles film a szenvedéstörténetből. A leírást most elhagyom, hiszen mindenki ismeri a történetet.

Ben-Hur

Szigorúan az eredeti, 1959-ben bemutatott, és 11 Oscar-díjjal jutalmazott filmklasszikusra gondolok, nem a 2016-os silány remake-re, amiről jobb, ha tudomást se veszünk.

Leírás: A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa.

Brian élete

A film, amit több országban is betiltottak. A film, amit a Beatles egyik tagja finanszírozott. A film, ami sokaknál kivágta a biztosítékot; avagy minden idők legjobb szatírája.

Leírás: A Monthy Python csoport tagjai ezúttal visszavisznek minket a bibliai időkbe. Júdeában vagyunk, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás