promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Godzilla és Kong gigantikus összecsapása máris megmentette a mozikat?
Borítókép:  Godzilla Kong ellen / ProfiMedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy néz ki, hogy a Godzilla Kong ellen című látványfilm ad reményt világszerte a moziknak, hiszen már a bemutatója napján sikerült rekordot döntenie.

A koronavírus-járvány miatt világszerte rettenetes helyzetbe kerültek a mozik, ennek hatására több stúdió is teljesen újragondolta a stratégiáját. A Warner Bros. például egy olyan modellt talált ki, hogy Amerikában egyszerre mutatja be a HBO Max-on és az éppen üzemelő mozikban is a filmjeit, így egyebek között az epikus Godzilla Kong ellen című alkotás is így járt – most pedig kiderült, hogy ez remek döntés volt.

A Godzilla Kong ellen a premier napján, március 31-én 9,6 millió dollárt termelt az amerikai mozikban, ami igaz, hogy alap esetben elég szomorú lenne, de ez jelenleg elég volt ahhoz, hogy a film rekordot döntsön, és a hónapok óta tartó járványhelyzet legnézettebb alkotása legyen. Ezzel új reményt adott a forgalmazóknak, hiszen ez azt jelenti, hogy az emberek még mindig igénylik a filmszínházakat.

Sokan attól féltek, hogy a párhuzamos internetes premier kiheréli majd a mozikat, de ezek alapján egyáltalán nem így van, sőt.

Vannak olyan országok, ahol pár nappal korábban mutatták be a Godzilla Kong ellent, és úgy néz ki, hogy globális sikerről van szó, ugyanis eddig összesen 131,5 millió dollárt termelt a mozikban az ikonikus szörnyetegek összecsapása, amiből közel 70 millió dollárt csak Kínának köszönhet.

Ahogy egyre többen megkapják a vakcinát, úgy lesznek bátrabbak az emberek, ami a fenti számok alapján azt eredményezi, hogy a nézők szép lassan visszatérnek a mozikba egy-egy blockbuster kedvéért.

Mivel a Godzilla Kong ellen egy igazi látványfilm, így nem meglepő, hogy rekorder lett, de reméljük, hogy ez még csak a kezdet, és hónapokon belül ismét teljes gőzzel üzemelhetnek a filmszínházak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás