promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Exatlon: koronavírusos lett Tóth Janka?
Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tóth Janka betegsége körül akkora a titkolózás, hogy sokak szerint koronavírusos lett; csak ezt a produkció nem akarja bevallani.

A koronavírus-járvány miatt már az Exatlon Hungary tavalyi szériájában is fokozott biztonsági intézkedéseket kellett bevezetni, hogy a versenyzők és a stábtagok biztonságban legyenek. Az új évad előtt óriási előkészületek zajlottak, hogy a műsor az eddig megszokott színvonalon és minőségben kerülhessen a televízióba. Palik László a Dominikai Köztársaságba való indulása előtt beszélt arról, hogy hogyan akarják kiszorítani a vírust a forgatási területről.

„Az Exatlon Hungary versenyzőire – és a stábtagokra is – egy felkészült, profi, nemzetközi orvosi team vigyáz, minden kérdéses helyzetben az ő utasításaikat követik a kollégák. Ők látják el a sérüléseket, és minden felmerülő betegséget is kezelnek majd. Az Exatlon Hungary versenyzői a mostani évadban is elzárt területen vannak, kizárólag a stáb tagjaival találkoznak. A tavaszi vírushelyzet alatti forgatási tapasztalatokat beépítve készül a sport-reality legújabb évada a legnagyobb körültekintéssel és az aktuális előírásokat betartva”

(Palik László közli az orvosok döntését Jankával)

Tóth Janka hosszú ideje betegeskedett már, de egyszer sem beszéltek arról a műsorban, hogy pontosan mi a baja. Mi több, a versenyzők között is feltűnően nagy volt a csend ebben a témában. Hiába, azt még egy reality-ben sem lehet hitelesen megjátszani, hogy nem tudunk semmit olyasmiről, amit pontosan tudunk; márpedig mindenki tudta, hogy mi baja Jankának. Azzal ugyebár mindenki tisztában van, hogy az Exatlon Hungary egy valóságshow. Persze magát a versenyt, a futamokat nagyon nehéz lenne eljátszani, de ami a pályákon kívül történik, az tiszta színház.

Ez főként Janka esetében mutatkozott meg, akinek betegsége körül olyan feltűnő volt a titkolózás és a csend, hogy a nézőkben joggal merült fel a kérdés, hogy

talán a vívó bajnok elkaphatta a koronavírust.

(Tóth Janka elmondta, hogyan érezte magát az utóbbi időkben)

Ez meg is magyarázná a nagy titkolózást, hiszen eddig bármelyik évadban bármelyik versenyző megsérült vagy megbetegedett, másnap már mindenki tudta, hogy mi baja van. Emlékezzünk csak vissza például a 2. évadban Tóth Dávid esetére, akinél először azt hitték, hogy csak megfázott, majd kiderült, hogy egy sokkal komolyabb kórt, a trópusi váltólázat kapta el. Mégis mindig téma volt a műsorban.

Szabó Franciska esete: a Bajnok csúnyán esett az egyik pályán, és hosszú ideig csak mankóval tudott járni. Végül az orvosok megállapították, hogy a szalagjai súlyosan sérültek, ezért nem folytathatta a versenyt. Minden nap téma volt a műsorban.

(Palik László így búcsúzott Jankától)

Janka megbetegedett. Ennyit és nem többet árultak el róla. Többet nem hozták fel a műsorban, csak a szerdai adásban, mikor Palik László meglátogatta a magánklinikán, és már az orvosi döntést közölte vele, hogy nem folytathatja a versenyt. Természetesen ez a bejelentés kicsit sem érte váratlanul Jankát, az arcára volt írva, hogy már régen tudta, hogy nem engedik vissza a társaihoz, a meg nem magyarázott betegsége miatt. Pedig Janka egy elég érzelmes ember, többször is láttuk már sírni a műsorban, szóval ha tényleg csak akkor tudta volna meg, hogy nem folytathatja a versenyt, akkor zokogásban tört volna ki, és borult volna Palik László nyakába, de nem így történt.

És vajon miért nem búcsúzhatott el a többiektől?

Pontosan ezért, mert már nem engedhették vissza a forgatási területre, nehogy valakit megfertőzzön, és ezzel veszélybe sodródjon a szigorú biztonsági intézkedésekkel ellátott szuperprodukció. Az persze talány, hogy a vírus hogyan juthatott be a versenyzők közé, és egyáltalán a forgatási területre, mindazonáltal az tény, hogy az Exatlon Hungary védőpajzsa megrepedt; csak ezt mégsem kommunikálhatják le a műsorban, nehogy kitörjön a pánik, és idő előtt be kelljen fejezni a versenyt.

(Gelencsér Tímea később Jankával beszélgetett)

A nézők közösségi oldalakon olvasható kommentjeiből látszik, hogy nem lehet őket megtéveszteni, többen is pontosan tudják, mi is történt Dominikán. De ha esetleg valaki kételkedne abban, hogy valami bűzlik Janka esete körül:

azt senki se tartotta furcsának, hogy kapásból egy új ember érkezett a helyére, holott csak ”aznap közölték az orvosok, hogy Janka nem mehet tovább”?

Hogy Janka betegségének és kiesésének láthatjuk-, és hallhatjuk-e majd a hivatalos, őszinte verzióját, azt egyelőre nem tudni, de lehet csak azután kerülhet erre sor, hogy Jankának lejár a titoktartási kötelezettsége. Mindenestere sajnáljuk mi is, hogy emiatt kellett távoznia a versenyből, mert egy rendkívül ügyes és szimpatikus exatlonistát ismerhettünk meg a személyében, akiről biztosan tudjuk, hogy ott lett volna a legjobbak között, és komoly esélye lett volna arra, hogy a fődíjat is megnyerje.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás