promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cosmic Sin: Bruce Willis ismét ütött egy szöget a karrierje koporsójába – kritika
Borítókép:  Bruce Willis és Frank Grillo / via otakukart.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bruce Willis egy támadó, idegen fajtól próbálja megmenteni az emberiséget a Cosmic Sin című sci-fiben, de valójában azzal segített volna a leginkább, ha nem vállalja el ezt a kegyetlenül pocsék filmet, mert ennél talán még egy űrlényinvázió is jobb élmény lenne.

A Cosmic Sin forgatókönyvírója/rendezője, Edward Drake olyan „profi”, hogy idén három filmet is készít nekünk, ráadásul mindet Bruce Willis főszereplésével. Már az előző, Breach című közös munkájuk is elég volt ahhoz, hogy a megtekintése közben igazi mélyről jövő gyötrelmet érezzünk magunkban, és természetesen az aktuális alkotásuk is felér egy büntetéssel.

A történet nem bonyolult, cserébe annál ostobább: a távoli jövőben megtörténik az első kapcsolatfelvétel egy idegen, és valamiért egyből veszélyesnek tűnő civilizációval, az emberiség pedig a kérdések megválaszolása, illetve a szituáció hidegvérű kiértékelése helyett rögtön egy mindent elpusztító bombához nyúl egy megelőző csapás céljával – és naná, hogy a 65 éves Bruce Willis kell a sikerhez.

Mivel ez papíron egy látványos akció/sci-fi, így elvárható, hogy mondjuk legalább a csatajelenetek elfogadhatók legyenek, az űrlények viszonylag jól nézzenek ki, illetve ne kapjunk túlzottan gagyi effekteket, de mivel minden egyes képkockán érezni, hogy valószínűleg Bruce Willis gázsija vitte el a költségvetés körülbelül 70 százalékát, így jobb, ha már az elején felkészülünk: ez a film rossz. Nagyon rossz.


Kép: Bruce Willis a Cosmic Sin című filmben / via player.hu

Csupán pár hiba a rengeteg közül, amik szinte nézhetetlenné teszik a Cosmic Sint:

  • A színészek rettenetesek, a karakterek kidolgozatlanok és még csak kicsit sem szimpatikusak. Pedig egy katona hősi halálakor nem lett volna rossz, ha mondjuk minimális szinten sajnáljuk őt, de így bárki odaveszhet, mivel számunkra teljesen érdektelen a sorsuk.
  • A történet tényleg nagyon buta, a cselekmény összeszedetlen, a párbeszédek pedig nevetségesek, amit talán ezzel a teljesen komolyan előadott mondattal lehet legjobban demonstrálni:

"Eszedbe ne jusson meghalni, vagy megöllek!"

  • Az akciójeleneteket vagy teljesen feleslegesen lassítják (ezzel unalmassá téve őket), vagy úgy megvagdossák, hogy élvezhetetlen lesz az egész. Ráadásul végig szinte korom sötétben harcolnak, de még ez sem tudja elfedni a szégyent, amit a kaszkadőrök érezhettek.
  • Az idegenek kinézete szánalmas, mivel mindegyiken van egy valószínűleg akciósan vásárolt maszk, meg valami bőrruha, szóval gond nélkül el tudnának vegyülni egy Marilyn Manson koncerten. Ráadásul végig olyan hangokat adnak ki, mint egy régi mosógép, amibe vastag télikabátot raktak.
  • Olcsó, förtelmes effektek tömkelegét vonultatják fel, de mindegyiket úgy, mintha az év látványfilmjéről lenne szó.
  • Bruce Willis kizárólag akkor szerepel, mikor az amúgy teljesen érzelemmentes arcát látjuk, a többi jelenetnél pedig nyilvánvalóan dublőrt alkalmaznak a készítők. Végig érezni a színészen, hogy nagyjából minimális energiát fektet az alakításába, és még séta közben is unja magát, fejben pedig a fizetését számolgatja, mert más haszna nincs ebből a filmből, ami konkrétan egy újabb szeg a karrierje koporsójában.

Ha valaki jót akar magának, akkor messziről kerülje el a Cosmic Sin című filmet, mert annyira gagyi, hogy még szórakozni se lehet rajta (ez pedig megbocsáthatatlan), ráadásul unalmas, agyatlan, és helyenként követhetetlen – de csak azért, mert minden szempontból félelmetesen amatőr, és se a részletekre, se a nagy egészre nem figyelnek a készítők, szóval igazán igénytelen a végeredmény.

Muszáj ezek után elengednünk Bruce Willist, mert ilyen mélységből nem biztos, hogy van számára visszaút, ráadásul most a remek Frank Grillót is magával rántotta, aki igaz, hogy csupán 5 percig szerepel az alkotásban, de ez is elszomorító.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás