promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Folytatódik a Karácsonyi lidércnyomás, de érdekes csavarral
Borítókép:  Sally és Jack a Karácsonyi lidércnyomás című filmben / Touchstone Pictures / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Disney elkészíti a Tim Burton-féle Karácsonyi lidércnyomás második részét, de sajnos nem szabad előre örülnünk.

1993-ban mutatták be a Karácsonyi lidércnyomás című stop-motion animációs mesemusicalt, ami ugyan Tim Burton zseniális elméjéből pattant ki, de sokan nem tudják, hogy a rendező nem ő, hanem Henry Selick volt. Az alkotás igazi kultuszfilm lett, ami manapság is rengeteg rajongóval rendelkezik, így a Disney 28 év után úgy döntött, hogy folytatja a történetet.

Kiderült, hogy jön a Karácsonyi lidércnyomás második része, de nem film, hanem könyv formájában, amit Shea Ernshaw fog írni. A cselekmény nem sokkal a klasszikus mű vége után kezdődik, és most a főszereplő nem Jack lesz, hanem a szerelme, Sally, akit végre egy kicsit jobban is megismerhetünk, miközben elfoglalja méltó helyét Halloween város királynőjeként.

Ez nem is hangzik olyan rosszul, viszont biztos, hogy sokan csalódtak, hiszen a rajongók nem könyvet, hanem egy újabb stop-motion mesét vártak, ráadásul Tim Burtontől, akinek elvileg nem sok köze lesz ehhez az új projekthez. Úgy látszik, hogy a Disney mindenképp újra elő akarja venni a Karácsonyi lidércnyomás különleges világát, de sajnos nem úgy, ahogy a legtöbben szeretnék.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás