promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Viggo Mortensen lehetett volna Hugh Jackman helyett Farkas – ezért nem vállalta el
Borítókép:  Viggo Mortensen / JEFF PACHOUD / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Gyűrűk Ura-trilógia sztárja, Viggo Mortensen is megkapta a lehetőséget, hogy ő legyen az X-Men-filmek Farkasa, de végül nemet mondott, és azt is elárulta, hogy miért.

2000-ben mutatták be az X-Men – A kívülállók című képregényfilmet, ami sokak szerint lényegében elindította a most is tomboló modern szuperhős-lázat. A FOX-Marvel úttörő alkotásából kiemelkedett a Hugh Jackman által egészen 2017-ig alakított Farkas, és ugyan ma már nehezen tudnánk bárki mást elképzelni a szerepben, annak idején elég sok színész versenybe szállt érte.

A Gyűrűk Ura-trilógia Aragornjaként elhíresült, háromszoros Oscar-jelölt Viggo Mortensen is el akarta játszani Farkast, és találkozott is a rendezővel, Bryan Singerrel, de végül úgy döntött, hogy nem vállalja el a munkát. Ezt azzal indokolta, hogy nagyon zavarta őt a szerződés, amiben több filmre is alá kellett volna írnia, és egyáltalán nem volt kedve ahhoz, hogy hosszú éveken át ugyanazt a karaktert testesítse meg – akármennyire is jó lehetőségnek számított volna anyagilag és szakmailag.

A sors pikantériája, hogy nem sokkal ezek után kapta meg Aragorn szerepét A Gyűrűk Urában, aminél három filmre szólt a szerződése, és végül évekig csak őt alakította, szóval mondhatni ugyanoda jutott, csak jóval nagyobb volumenű alkotásokkal. Viggo Mortensen amúgy cseppet sem bánja, hogy nem lett játszhatta el Farkast, hiszen szerinte Hugh Jackman remek volt a szerepben és ezzel a kijelentéssel szinte mindenki egyet tud érteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás