promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem lesz idén magyar Oscar-díj – vagy mégis?
Borítókép:  IndieWire
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kihirdették az Oscar-díjra esélyes alkotások szűkített listáját néhány kategóriában, amiből kiderült az is, hogy lesz-e idén magyar jelölt.

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje nem került fel a nemzetközi filmek kategóriájában Oscar-díjra esélyes alkotások szűkített listájára. A kedd éjjel nyilvánosságra hozott listára, amelyre 15 filmet válogattak be, felkerült többek között a Még egy kört mindenkinek című dán film Thomas Vinterberg rendezésében, Agnieszka Holland Sarlatán című cseh filmje, az orosz Dorogije továriscsi, Andrej Koncsalovszkij alkotása, valamint Alexander Nanau Colectiv című román dokumentumfilmje, amely az egész estés dokumentumfilmek szűkített listáján is szerepel.

A versenyben maradt nemzetközi filmek között van még a bosnyák, a chilei, a francia, a guatemalai, a hongkongi, az iráni, az elefántcsontparti, a mexikói, a norvég, a tajvani és a tunéziai nevezés.

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kedd éjjel a legjobb egész estés dokumentumfilm, a legjobb rövid dokumentumfilm, a legjobb smink és frizura, a legjobb zene, a legjobb betétdal, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb élőszereplős rövidfilm és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában is kihirdette szűkített listáját.

Bár magyar Oscar-díj idén nem lesz, magyar érdekeltségű jelölésre és aranyszoborra még mindig van remény.

Az, hogy Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című megrázó alkotását jelölést kap-e például a legjobb film, a legjobb női főszereplő, vagy a legjobb rendező kategóriában, az csak később derül ki; mindenesetre szurkolunk neki.

Az Oscar-jelöléseket március 15-én hozzák nyilvánosságra. A 93. Oscar-díjátadó gálát pedig április 25-ére tervezik a Los Angeles-i szervezők.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás